fbpx

MTTT: Unapređenje saradnje u oblasti turizma između Srbije i Albanije

laptop-3196481_1920

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i ministar za turizam i životnu sredinu Republike Albanije, Blendi Klosi, razgovarali su danas u Beogradu o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti turizma. – Navedeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

”Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Republike Albanije iz 2018. godine, pruža čvrst institucionalni okvir za povezivanje partnera u turizmu. Ukupni bilateralni odnosi su intenzivirani poslednjih godina razmenom poseta na najvišem nivou, a posebno sporazumom Mali Šengen o slobodnom protoku robe, usluga, kapitala i ljudi. Sada je pravi trenutak da počnemo da razmišljamo o zajedničkim projektima i da našu saradnju u sektoru turizma dodatno unapredimo”, rekla je ministarka Matić.

Zajednički cilj je rad na promociji turističke ponude radi intenzivnije turističke razmene, ali i na kreiranju zajedničkih proizvoda za nastupe na trećim tržištima. Takođe, važno je podsticanje razmene statističkih i drugih podataka u oblasti turizma, kao i međusobnih poseta stručnjaka i predstavnika medija iz oblasti turizma. – Napisano je na zvaničnom sajtu MTTT.

Ministarka Matić je podsetila da počinje da se primenjuje i Sporazum o snižavanju cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana koji će značajno doprineti razvoju turističke ponude na čitavoj teritoriji Zapadnog Balkana. – Napisano je na sajtu MTTT.

“Važno je da pokušamo da kreiramo veoma razumljivu situaciju između naših turoperatora kako bi stvorili šansu da što više srpskih građana poseti Albaniju i obrnuto, ali i kreirali zajedničke destinacije za turiste sa daljih destinacija koji bi mogli da posete ne samo naše dve zemlje, već i region. Ministarka Matić i ja smo se složili da pozovemo i svoje kolege iz regiona kako bi osnovali zajednički odbor sektora turizma sa ciljem razvoja turizma u regionu” – izjavio je ministar Kolsi.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!