fbpx

MTTT: Ulaganja u gradski turizam i podsticanje razvoja Balkanske vinske rute

wines-1761613_1920

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić razgovarala je danas na sastanku sa gradonačelnikom Kragujevca, Nikolom Dašićem o strateškom razvoju turizma u Kragujevcu, infrastrukturi i investicionim potencijalima i pozicioniranju Kragujevca kao regionalnog centra turističke ponude. – Navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je napomenula da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u prethodnom periodu za projekte razvoja turizma u Kragujevcu ukupno opredelilo 61,9 miliona dinara, između ostalog i za infrastrukturne projekte među kojima su rekonstrukcija objekta dečijeg odmarališta „Kopaonik“, izgradnja „Avantura parka“, razvoj potencijala ,,Jezera Bubanj“, i međuopštinski projekat za razvoj lovnog turizma na teritoriji Šumadijskog okruga. – Napisano je na sajtu Ministarstva.

„Kragujevac kao privredni, administrativni, obrazovni, zdravstveni, kulturni i sportski centar Šumadije ima ogromne potencijale da uz Beograd, Niš i Novi Sad postane nosilac gradskog turizma u predstojećem periodu oporavka od pandemijske krize. Nastavićemo sa podsticajima i očekujemo nove inicijative i predloge kako bismo pomogli da ovaj grad dobije visoko zasluženo mesto ne samo u domaćem turizmu, čiji nam je razvoj prioritet, već i na turističkoj mapi regiona i cele Evrope“, istakla je ministarka Matić.

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, gradske uprave, gradske turističke organizacije i Regionalne agencije za razvoj Šumadije i Pomoravlja, nakon sastanka u Skupštini grada Kragujevca, obišli su Muzej Vojno-tehničkog zavoda (stara Livnica) u okviru kojeg se održava „Arsenal fest“, a povodom prezentacije planova Grada da revitalizuje taj prostor. – Piše na zvaničnom sajtu MTTT.

Delegacija je potom obišla i zgradu Stare skupštine, koja je kategorisana kao kulturno dobro od velikog značaja za RS, kao i spomen-park „Kragujevački park“ u Šumaricima i ovom prilikom odali počast tragično stradalim đacima koje su 21. oktobra 1941. streljali pripadnici Vermahta. – Naveli su na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Zvaničnici su danas prisustvovali i prezentaciji „Balkanske vinske mreže“ u Kući Đure Jakšića u Kragujevcu, inicijativi Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Udruženja vinara Šumadije, uz podršku Stalne radne grupe za podršku razvoju rurala SEE, a nakon toga organizovana je poseta Salonu vina u hotelu „Kragujevac“. – Napisano je na sajtu MTTT.

„Srbija postaje vinska destinacija sa sedamdeset sedam vinogorja i više vinogradarskih oaza. Resorno ministarstvo do sada je opredelilo 34.800.000 dinara za projekte, manifestacije, promocije i edukacije koje se odnose na vinski turizam i nastavićemo da ulaže u ovaj značajni turistički segment koji može da izdvoji Srbiju u širim evropskim okvirima“, poručila je ministarka Matić.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!