fbpx

MTTT: Svi srpski putnici u Turskoj su zbrinuti, u komunikaciji smo sa ministrom turizma Turske

emergency-exit-4168808_1920

Ministarka Matić saopštila je nove informacije koje se tiču srpskih turista u turskim letovalištima. Tokom proteklih dana u regiji Antalija, Marmaris, Mugla, Bodrum, Alanja, Ičmeler i Side zabeležen je oko 41 požar. Hotel Titanik i hotel Uzo su najbliže regiji požara, na svega oko 0.5 kilometara, te su gosti hotela evakuisani. Prema informacijama iz agencije 1A, srpski turisti koji su bili smešteni u 3,4 sobe u pomenutim hotelima prebačeni su u hotel Ksandru u blizini, ali već danas su se vratili u smeštaj. – Napisano je na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Agencija Fibula broji oko 300 putnika u regiji Side, kojima je ponudila drugi smeštaj. Jedan broj putnika su prihvatili premeštaj, dok drugi nisu. Što se tiče regije Ičmeler, nema opasnosti od požara koji bi mogao da ugrozi hotele, a samim tim i turiste. – Navodi se na zvaničnom sajtu MTTT.

U Bodrumu i Marmarisu, prema informacijama agencije Odeon, 10 porodica je evakuisano, jer u hotelima nema vode i struje, s obzirom na to da su lokacijski blizu zone požara. – Navedeno je na sajtu MTTT.

Ministarka Matić je istakla da je u kontaktu sa ministrom turizma Turske u slučaju da je potrebno dodatno angažovanje naših i turskih vlasti, kao i da su sve agencije u kontaktu sa turskim partnerima i putnicima obezbeđujući zamenski smeštaj u slučaju potrebe. – Napisano je na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!