fbpx

MTTT: Predstavljen Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju

burj-khalifa-4922317_1920

Malo više od mesec dana pre početka “EKSPO 2020 Dubai”, za koju domaćini očekuju neverovatnih 25 miliona posetilaca iz celog sveta, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije na “EKSPO 2020, Dubai” i Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za „EKSPO 2020 – Dubai”, otvorile su prezentacioni centar Paviljona Srbije u „Galeriji Beograd“. – Navedeno je na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na ovom mestu, svi posetioci će po prvi put moći da prošetaju i upoznaju se sa Paviljonom Srbije na predstojećoj Svetskoj izložbi u Dubaiju – i to iz našeg grada. Uz pomoć najsavremenije VR tehnologije posetioci će moći uživo da obiđu i prate dešavanja na Paviljonu Srbija, u virtuelnoj realnosti. – Napisano je na zvaničnom sajtu MTTT.

Pored obilaska Paviljona, svi zainteresovani predstavnici kompanija i privrednici će upravo na ovom mestu moći da dobiju sve neophodne informacije o načinu prijavljivanja za njihovo učešće u privrednoj delegaciji Srbije, na ovoj najvažnijoj globalnoj manifestaciji u istoriji. – Navodi se na sajtu MTTT.

Showroom u Galeriji Beograd, biće otvoren svakog dana od 10.00 ujutru do 22.00 časa uveče.

Tema nastupa Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost”.

Impozantni Paviljon Srbije, površine 2000 m2, nalazi se u tematskom delu “Mobilnost”. – Piše na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula, sa kosim krovom po uzoru na vinčanske građevine, povezuje zaostavštinu 7 000 godina stare vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom, što predstavlja okosnicu našeg nastupa na predstojećoj Svetskoj izložbi. – Navedeno je sajtu MTTT.

Paviljon će biti u potpunosti digitalizovan i pružiće mogućnost virtuelnog putovanja, kako kroz različite realnosti, tako i kroz različite vremenske epohe, zauvek brišući podelu između fizičkog i digitalnog sveta. Na ovaj način virtuelna izložba u Paviljonu Srbije omogućava posetiocima da se upoznaju sa našom zemljom, ne samo uživo na paviljonu u Dubaiju, već iz bilo koje tačke na planeti. Posetioci postaju digitalna bića – avatari koji mogu da istražuju beskonačne mogućnosti naših virtuelnih izložbenih prostora, kao i da komuniciraju sa drugim avatarima u realnom vremenu, pa čak i da ugovore sastanak. – Napisano je na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Najnovija tehnologija će rekreirati i upoznati posetioce sa 7 000 godina starom revolucionarnom i inovativnom Vinčanskom kulturom, kao i sa srpskim velikanima koji su zadužili čovečanstvo poput Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića. Istovremeno, milioni posetilaca iz celog sveta moći će  da istraže najveća blaga naših nacionalnih muzeja, tehnoloških inovacija i turističke ponude tokom 6 meseci trajanja Ekspo-a. – Navodi se na sajtu MTTT.

“Učešće na Svetskim izložbama davno je prevazišlo okvire predstavljanja kulture, istorije i identiteta jedne zemlje. Osnovna funkcija nastupa na Svetskoj izložbi svake zemlje učesnice je predstavljenje inovacija, tehnoloških i naučnih uspeha, poslovnih prilika i povezivanje sa poslovnom zajednicom zemalja Bliskog Istoka, ali i celog MEASA regiona, kao i celim svetom. Predstavljanjem na Svetskoj izložbi želimo da otvorimo nove šanse za razvoj Srbije kroz umrežavanje sa ključnim akterima svetske biznis zajednice i prezentujemo našu zemlju kao stabilnu investicionu destinaciju”, istakla je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije na “EKSPO 2020, Dubai”.

Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za „EKSPO 2020 – Dubai”, je naglasila: „Kroz celovit biznis program i učešće brojnih poslovnih ljudi i kompanija, institucija i startapova iz Srbije, svetskoj biznis zajednici predstavićemo: zašto je Srbija prva u Evropi po direktnim investicijama, zašto je zovu Silicijumskom dolinom Balkana, zbog čega  je lider u eUpravi, ponosan domaćin Evropskog centra izvrsnosti za ICT rešenja u poljoprivredi i jedna od zemalja sa najboljim rezultatima u borbi protiv pandemije i imunizaciji”.

Svetska izložba – „EKSPO 2020 Dubai“ biće održana od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, pod temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“. Ovo će biti prva Svetska izložba ikada organizovana u arapskom svetu, na području Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije (MEASA region), na kojoj je prisustvo potvrdilo preko 190 zemalja sveta. – Napisano je na sajtu MTTT.

„Galerija Beograd“ je već prepoznata kao atraktivna turistička destinacija i jedno od omiljenih mesta naših sugrađana i verujemo da će upravo na ovom mestu posetioci rado dolaziti i obilaziti Paviljon Srbije u Dubaiju tokom trajanja Ekspo-a i biti u toku sa najvećim inovacijama koje svet bude predstavio. – Navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!