fbpx

MTTT: Pet miliona dinara za subvencije za organizovano dovođenje turističkih grupa

E93B30D2-4F26-4AE4-A6D1-6C15F28B88D1

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić pozdravila je današnju odluku Vlade Srbije o usvajanju Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Republike Srbije, za koje je predviđen budžet od ukupno pet miliona dinara. – Napisano je na sajtu Ministarstva.

„Budući da je turizam u Srbiji zbog pandemije pretrpeo ogroman pad, neophodni su direktni podsticaji koji će omogućiti oporavak sektora koji inače ima veliki uticaj i na druge privredne grane. Subvencijama koje se odnose na organizovanje turističkih putovanja biće povećana motivisanost za dovođenje stranih gostiju, ali i elastičniji pristup u politici cena i određeni stepen amortizacije negativnih cenovnih uticaja“, saopštila je ministarka. – Navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na osnovu Uredbe, pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Republike Srbije, koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovođenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista). – Piše na zvaničnom sajtu MTTT-a.

Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 evra, a iznos sredstava subvencija za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra. Za domaće turiste iznos sredstava subvencija za ostvarena dva noćenja, iznosi 7 evra, a iznos sredstava subvencija za tri i više noćenja 10 evra. – Naveli su na sajtu Ministarstva Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Ministarstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!