fbpx

MTTT: Izvršena isplata druge minimalne zarade za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

laptop-3196481_1920

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je izvršena druga isplata subvencija u 2021. godini za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. – Navedeno je na sajtu Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija.

“Isplaćena je još jedna od mera pomoći države ugostiteljsko-turističkom sektoru koji je najviše pogođen pandemijom. Isplatom minimalca u julu i avgustu nastojali smo da zadržimo zaposlene u turizmu, čije nam je znanje i iskustvo preko potrebno u narednom periodu oporavka ovog sektora. Važno je napomenuti da su podaci o oporavku turizma u Srbiji ohrabrujući, sa 4.6 miliona noćenja u Srbiji zaključno sa julom, što je skoro 50% noćenja od svih ostvarenih noćenja u rekordnoj 2019. godini i porastom dolaska stranih turista za 270% u protekla dva meseca”, izjavila je Matić.

Za meru podrške ugostiteljsko-turističkom sektoru, isplaćeno je oko 2,045 milijarde dinara za 12.153 privredna subjekta, koji zapošljavaju 65.759 radnika, kao i 336 turističkih vodiča i 90 pratilaca. Sredstva u okviru ove mere pomoći dodeljena su u periodu od dva uzastopna meseca (jul i avgust), za svaki mesec u visini od 30.900,24 dinara. – Napisano je na zvaničnom sajtu MTTT.

Privredni subjekt isplaćena sredstva može iskoristi do isteka perioda od tri meseca nakon poslednje isplaćene pomoći, nakon čega će namenski računi biti zatvoreni, a neiskorišćena sredstva biti preneta u budžet Republike Srbije. – Navodi se na sajtu Ministarstva.

Izvor: Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!