fbpx

MTTT: Dozvoljen ulazak stranih turista u Srbiju sa brodova (kruzera) koji krstare Dunavom

danube-5219946_1920

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić saopštila je da je odluka Kriznog štaba kojom se dozvoljava ulazak stranih turista sa brodova (kruzera), koji krstare Dunavom, u Republiku Srbiju uz negativan Antigen Rapid test, važan korak napred ka oporavku celokupne privrede i poboljšanju ekonomske situacije u zemlji. – Navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je objasnila da su s obzirom na epidemiološke mere koje se primenjuju u našoj zemlji, svi brodovi/kruzeri do sada samo tranzitirali kroz Srbiju, bez zaustavljanja, jer je turistima sa kruzera bio potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju, na čiji se rezultat dugo čeka. – Napisano je na sajtu Ministarstva.

„Uz relaksaciju ove epidemiološke mere, očekujemo da strani turisti više neće samo prolaziti brodovima kroz našu zemlju, već će izdvajati dodatna sredstva za obilaske, posete muzejima i drugim institucijama kulture, kao i za posete restoranima, kupovinu suvenira i sl, što će pozitivno uticati na povećanje deviznog priliva od turizma i doprineti oporavku turističke privrede”, naglasila je ministarka Matić.

Krizni štab je doneo navedenu odluku na predlog ministarke koja je ovim podržala molbu turističke agencije ”Hedonic Travel” da se dozvoli stranim turistima da izađu sa brodova uz potvrdu o negativnom antigenskom testu. – Naveli su na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Turistički brodovi na kojima se nalaze grupe stranih turista tokom krstarenja posećuju i obilaze Beograd, Novi Sad, Donji Milanovac, Golubac i Apatin i ne zadržavaju se duže od 12 sati. Na osnovu odluke Kriznog štaba, „uvažavajući specifičnost i značaj kruzing turizma“, turistima sa brodova/kruzera biće omogućeno testiranje u pristaništu, a putnici bi napuštali brod tek po dobijanju negativnog rezultata brzog antigenskog testa. – Piše na zvaničnom sajtu MTTT.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!