fbpx

MTT: Danas isplata subvencija za 294 hotela u Srbiji

Turisticki zurnal - Najnovija vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, saopštila je da će danas biti isplaćena bespovratna pomoć za ukupno 294 hotela u iznosu od 1.219.143.166,29 dinara, na osnovu Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovane epidemijom bolesti KOVID-19 izazvane virusom SARS-KoV-2, koji je Vlada Srbije usvojila 11. februara ove godine. – Objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Realizacijom Programa subvencija biće značajno podržan sektor, s obzirom na posledice pandemijskih okolnosti. Ciljevi su očuvanje hotelske industrije Srbije, ali i drugih privrednih grana povezanih sa turizmom, očuvanje zaposlenosti u hotelijerstvu, kao i obezbeđenje uslova za oporavak i planiranje turističke industrije za sledeću turističku sezonu kao pokretačkog mehanizma i za razvoj drugih, povezanih privrednih grana“, poručila je ministarka. – Napisano je sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i po 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu NBS na dan isplate, i uplaćuju na posebne namenske dinarske račune otvorene kod Uprave za trezor. – Navelo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!