fbpx

Mostar: Grad sprema Advent 2021.

christmas-market-gf9845512e_1920

Pokrenute su aktivnosti, imenovan je Komitet, ideja ima – Grad Mostar krenuo je s realizacijom projekta koji će ovu godinu nositi naziv Advent 2021.

Oko dvadeset članova Komiteta odlučivaće o onom šta će, ko, kako i gde ovu godinu Mostaru doneti dah zimske i praznične čarolije.

”Umesto dosadašnjeg Zimskog grada, ovu godinu idemo s nazivom Advent 2021. Trenutno pregovaramo oko lokacija, a u planu je da to bude park i jedan deo šetališta. No to su još uvek radne verzije koje su podložne izmenama”, rečeno je iz Gradske uprave.

Advent u parku?

Navode kako je ideja gradonačelnika da lokacija bude park, no stručni tim još uvek odlučuje koliko će taj deo biti izvodljiv.

”Trebamo uneti kućice, rasvetu, uključeni su i arhitekti, komunalci, ekipa iz Odela za urbanizam, pa ćemo videti koliko će sve to bit izvedivo”, ističu.

Na upit o eventualnom uništavanju zelenih površina, poručuju kako, imaju i taj deo u vidu, te da neće realizovati ništa što bi išlo u tom smeru.

Velikog dočeka nema

U radnoj verziji, kako ističu, planirano je ponovno postavljanje klizališta, dok samog dočeka Nove 2022. godine, neće biti.

”U ovoj fazi projekta stav gradonačelnika je da velikog dočeka Nove godine, koji bi uključivao zvučna imena, neće biti. No to je sve još u pregovorima. Planiramo dnevnu varijantu, ‘dečjeg’ dočeka Nove godine”, govore iz Grada.

Kućice bi trebale biti postavljene u parku, dok će jedan deo zauzeti i prostor na samom šetalištu. U planu je i postavljanje manje pozornice na kojoj bi svaku veče okupljene zabavljali lokalni muzičari.

Troškovi i kućice

U prethodnoj godini Grad je za ovaj projekt  izdvojio oko 125 000 KM, a za ovu godinu još uvek nema naznaka o visini troškova.

”Imamo jedan deo sredstava predviđen za ovaj projekt u proračunu, a imaćemo ponovo i sponzore, no konačnu brojku još uvek nemamo. Grad će ponovo raspisati konkurs i za kućice, te se još uvek pregovara hoće li ići s njihovim plaćanjem ili će biti besplatne”, navode.

Advent 2021. bi, kako sada stvari stoje, trebao započeti 12. decembra 2021. i trajati do 2. januara 2022. godine.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!