fbpx

Moskva sledeće godine u Mišlenovom vodiču – Očekuje se i Beograd

restaurant-691397_1920

Ruska prestonica Moskva od sledeće godine će biti predstavljena u Mišlenovom vodiču. Ova vest stigla je od međunarodnog direktora svih Mišlenovih vodiča, Gvendala Pujeneka, koji je naveo i da su inspektori Mišlena zadivljeni raznolikošću ruskog kulinarskog nasleđa i posvećenost ruskih šefova autentičnoj lokalnoj kuhinji u čijem su centru najbolji domaći proizvodi.

– Osećamo veliki entuzijazam zbog predstavljanja Moskve gurmanima! Ova tajnovita i vanvremena prestonica je kulinarski dragulj koji u najboljem svetlu predstavlja ne samo lokalne ruske proizvode, već i prelepu raznolikost svetskih kuhinja – obrazložio je Gvendal Pujenek odluku urednika najčuvenijeg gastro vodiča na svetu.

Odluka o tome da se i Moskva nađe na prestižnoj listi Mišlenovih destinacija objavljena je pomalo neobično, bez prevelike pompe, a tome razlog, najverovatnije, leži u nemogućnosti planiranja velikih događaja – dok traja pandemija, svi datumi su isuviše “klizni” da bi se zakazivale velike i pompezne ceremonije. Pujenek je veliku vest najavio na Instagramu, i potom u Moskvi novinarima potvrdio odluku Mišlena.

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, rekao je da je Moskva tako postala prvi grad u postsovjetskom prostoru koji je dobio najvišu gastronomsku počast.

– Ovo će grad otvoriti na jedan novi način, i za turiste i za Moskovljane. Prilika da se bore za Mišlenove zvezde biće dodatan podsticaj za restoranski biznis nakon pandemije – rekao je Sobjanin.

Kako sada stoje stvari, i Beograd bi u 2021. trebalo da se nađe u Mišlenovom vodiču, nakon što je usled nepovoljne epidemiološke situacije otkazana dodela zvezdica za našu zemlju, prvobitno zakazana za 11. decembar.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!