fbpx

Momirović: Zajednička inicijativa Srbije, Bugarske, Mađarske i Turske za razvoj železničkog saobraćaja 

9FDD1338-800D-4197-8A05-50B47ECD981D

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvao je danas osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Srbije, Bugarske, Mađarske i Turske, čiji će fokus rada biti na daljem razvoju železničkog saobraćaja kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura, razmenu znanja i iskustava. Momirović je, zajedno sa kolegama iz ovih zemalja, stavio potpis na dokument o osnivanju ovog tela, naglasivši da će Ministarski savet pratiti sve investicije u infrastukturu, pre svega u železnicu, gde država Srbija ima ambiciozne planove, rekao je Momirović.

Ministar je naveo da je svojim kolegama preneo da Vlada Srbije u ovom trenutku investira u deset autoputeva i da ne odustaje ni od jednog infrastrukturnog projekta, kao i da se najveći gradovi u Srbiji spajaju najmodernijom putnom i železničkom infrastrukturom kojom idu najbrži vozovi u Evropi. 

On je istakao da se sve ovo odvija u okolnostima kada u Evropi traje rat i kada mora da se obezbedi održivo snabdevanje i održiva potrošnja energenata za naše stanovništvo.

– Ne želimo da dozvolimo da budemo gubitnici u ovim izazovnim okolnostima za Evropu. Pokazaćemo još jednom Evropi da Vlada Republike Srbije može da odoli najvećim izazovima. Kako smo uspeli da postavimo standarde u borbi protiv koronavirusa, tako ćemo još jednom uspeti da pobedimo i ove izazove – zaključio je Momirović, prenosi sajt Vlade.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!