fbpx

Mokra Gora proglašena za najbolje turističko selo na svetu u 2021.

mokra gora

Mokra Gora proglašena je za “Najbolje turističko selo” u okviru 24. zasedanja Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) u Madridu.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić koja je učestvovala zasedanju je tim povodom istakla da je Mokra Gora sa razlogom dobila ovo priznanje, navodeći da je Svetska turistička organizacija prepoznala ovo selo kao izuzetan primer ruralne destinacije sa ogromnim potencijalom za unapređenje seoskog turizma.

Mokra Gora je, kako je podvukla, turističko selo koje neguje kulturu i čuva tradiciju, slavi raznolikost, pruža mogućnosti za razvoj održivog turizma i čuva biodiverzitet.

– Zahvaljujući jedinstvenoj Šarganskoj osmici i gradu Mećavnik – Drvengrad, ovo selo predstavlja turističku atrakciju u Zapadnoj Srbiji koju godišnje poseti veliki broj turista iz zemlje i sveta – naglasila je ministarka, prenosi sajt Vlade Srbije.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija predstavlja najvažnije globalno telo za međunarodni turizam, a zasedanje Generalne skupštine ove organizacije bila je prilika da se okupe svi važni predstavnici zemalja iz celog sveta kako bi razgovarali o postojećem stanju i mogućnostima unapređenja turizma.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!