fbpx

Moguće uvođenje diferencirane stope PDV-a na turističke usluge u RS

business-meeting-5395567_1920

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je u Banjaluci sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Stašom Košarcem.

Gašić i Košarac razgovarali su o značaju projekta Otvoreni Balkan i mogućnostima što uspešnijeg pozicioniranja privrednih subjekata iz Republike Srpske na tržištima obuhvaćenim ovim projektom, te mogućnostima realizacije Zelenih koridora prema Evropskoj uniji, čime bi se olakšalo poslovanje i spoljnotrgovinska razmena između RS i zemalja Evropske unije.

Govoreći o aktuelnim pitanjima i trendovima u oblasti trgovine, Gašić i Košarac razgovarali su o elektronskoj trgovini i kreiranju zakonskog okvira za regulaciju ovog vida trgovine, kako po pitanju unutrašnje, tako i spoljne trgovine i prometa.

Na sastanku je bilo reči o mogućnosti uvođenja diferencirane stope PDV-a na turističke usluge, kao i o projektima međunarodnih organizacija za pomoć i podršku turističkom sektoru, s fokusom na saniranje negativnih posledica pandemije virusa korona.

Istaknuto je da je turizam u Republici Srpskoj pretrpio značajne posledice i štete usled pandemije virusa korona, te da u narednom periodu svi uključeni subjekti treba da ulože zajedničke napore kako na oporavku sektora, tako i da promociji i pozicioniranju turističkih potencijala Republike Srpske na regionalnom i međunarodnom tržištu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!