fbpx

Moguće uspostavljanje čarter letova iz Banjaluke za Egipat

airplane-2619434_1920

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je juče u Banjaluci sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Jaserom Abdelrahmanom Ali Sorourom.

Tema sastanka bilo je povezivanje turističke privrede Republike Srpske i Egipta, sa posebnim osvrtom na mogućnost uvođenja čarter letova iz Banjaluke za egipatska ljetovališta.

Sastanku su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić, sekretar Udruženja trgovine i turizma u Privrednoj komori Republike Srpske Dragana Šobot i predstavnici Asocijacije turističkih agencija Republike Srpske Zoran Preradović i Mladen Račić, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ambasador Sorour je prisutne upoznao sa planiranim aktivnostima iz oblasti turizma koji čini izuzetno važan dio privrede Egipta, s obzirom da ova država posjeduje izuzetne turističke potencijale koji su godinama prepoznati od strane turista iz Republike Srpske.

Predstavnici Republike Srpske iskazali su spremnost da u narednom periodu preduzmu aktivnosti na kreiranju posebnih aranžmana i paketa putem kojih bi ponudu Republike Srpske predstavili na egipatskom tržištu.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu organizovane konferencije na kojima će učestvovati predstavnici turističkog sektora Republike Srpske i Egipta, na kojima će biti prezentovane ponude dvije zemlje, te razmotreni konkretni modeli saradnje za naredni period.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!