fbpx

Mnoge zemlje produžuju sezonu

vacations-1442020_1920

Nemci ohrabreni za putovanja

Mnogi nemački građani žele otići u sunčane krajeve i u poznu jesen. Organizatori putovanja prijavljuju veliku potražnju za paket aranžmanima. Ako pogledate trenutne brojeve rezervacija u najvećoj nemačkoj turističkoj kompaniji TUI, mogli biste pomisliti da su mnogi turisti već zaboravili krizu zbog koronavirusa.

Čini se da se radost putovanja vratila: mnogi žele u jesen otići na odmor na sunčana mesta. Antalya, Mallorca i Krit su među tri najtraženija odredišta. Turska je trenutno klasifikovana kao područje visokog rizika – ali Antalya je i dalje najpopularnije odredište za putovanja za jesenje praznike.

Osim toga, Egipat, Maldivi i Sejšeli popularna su kupališna odredišta u jesen i pokazuju dobru potražnju za vreme praznika. Takođe postoji veliki nivo interesa za odredišta do kojih se može doći automobilom, autobusom ili vozom: regije u Nemačkoj, Austriji, Italiji i Nizozemskoj jako su tražene.

Za ovu jesen nastavlja se letnji trend da se rezervacije vrše u vrlo kratkom roku – u proseku četiri do šest nedelja pre planiranog polaska, u nekim slučajevima i u znatno kraćem roku.

Hrabrost za putovanje u inostranstvo ponovo se povećala. Ljudi se znaju nositi s virusom, a važna odredišta putovanja više nisu rizična područja. Napredak u vakcinaciji daje nove slobode, a one se odmah koriste. U skladu s tim povećana je ponuda letova.

Mnoge zemlje na Mediteranu – uključujući Grčku, Italiju i Tursku – produžuju sezonu ove godine, tako da tamošnji hoteli i turistički kompleksi primaju goste duže nego inače i stoga su još uvek moguća odredišta krajem oktobra i novembra”, tvrdi Kerstin Heinen iz Nemačkog udruženja za putovanja.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!