fbpx

Mladima više nije najbitniji dobar provod kad biraju destinaciju za putovanje 

putovanje

Svi očekujemo da ovo leto konačno putujemo rasterećeno, kao pre pandemije. A mladi će, sudeći prema istraživanjima, tražiti neispitane destinacije bez uticaja masovnog turizma.

Ono što je poslednjih godina trend među mlađim putnicima , a što je pandemija samo pojačala, jeste zaokret od putovanja u kojima je najvažniji bio dobar provod ka putovanjima sa smislom.

Turistički radnici su nekada znali da je dovoljno da kažu “ostrvo za žurke”, pa da aranžmani, među mlađim putnicima, planu. Međutim, danas, kako pokazuju istraživanja, akcenat moraju da stave na putovanja sa smislom.

Mladi su zainteresovani da istraže udaljene destinacije, radije ostaju u hostelima nego u hotelima i žele da upoznaju kulturu, običaje, hranu i jezik destinacije na koju putuju. Ekološka svest je kod mnogih razvijena, razmišljaju o negativnom uticaju masovnog turizma, o zaštiti životne sredine i ne žele da eksploatišu mesto u koje su došli.

Zato biraju manje poznata mesta ili ako su već u popularnom letovalištu, pokušavaju da otkriju drugu, manje vidljivu stranu, zbližavaju se sa lokalcima i zaista se vode maksimom “Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin”.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!