fbpx

MK Group kupila akcije Strateksa u Budvanskoj rivijeri i povećala vlasništvo na skoro trećinu

Montengro

Članice sistema MK Group kupile su u sredu na Montenegroberzi akcijski udeo Strateksa u Hotelskoj grupi (HG) Budvanska rivijera.

– Članice sistema MK Group su na Montenegroberzi kupile 12,1% akcija Budvanske rivijere. Ovom transakcijom naš ukupni vlasnički udio u HG Budvanska rivijera iznosi 28,7%, čime potvrđujemo ranije iznete strateške planove o širenju poslovanja u Crnoj Gori – saopšteno je Pobjedi iz MK grupe.

Svoj udeo u Budvanskoj rivijeri MK grupi je prodala beogradska i budvanska kompanija iz američke Strateks grupe Nila Emilfarba za 7,9 mil EUR, čime je izašla iz najvećeg hotelsko-turističkog preduzeća u Crnoj Gori.

Tako se, kako piše podgorički list, MK Group učvrstila u vlasništvu Budvanske rivijere sa skoro trećinom udela i postao najozbiljniji kandidat za privatizaciju tog preduzeća.

U okviru Budvanske rivijere trenutno posluje pet hotela – Slovenska plaža, Aleksandar, Palas, Kastellastva i Mogren.

Prethodno je tadašnja Vlada odlučila da iz njenog vlasništva izdvoji hotele Sveti Stefan i Miločer, koji su u dugoročnom zakupu kompanije Adriatic properties. Oni su 2019. godine objedinjeni u novo preduzeće Sveti Stefan hoteli, za koje je odlučeno da neće biti predmet privatizacije.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!