fbpx

Mjuzikl Lajbaha prvi put u Novom Sadu – Počinje prodaja ulaznica

455645CE-5D7B-4157-A857-53E33E1A7D2A

Mjuzikl Wir sind das Volk (Mi smo narod) u izvođenju ljubljanskog benda Lajbah biće održan 2. jula 2022. godine, i to kao jedan od najvećih projekata u okviru programskog luka „Tvrđava mira” Evropske prestonice kulture
Mjuzikl inspirisan provokativnim postmodernističkim dramaturškim delima Hajnera Milera prvi put će biti izveden u Novom Sadu u Domu Vojske, sa početkom u 22 časa

U okviru programskog luka „Tvrđava mira”, koji počinje od druge polovine juna, Novi Sad – Evropska prestonica kulture promoviše kulturu mira i dijaloga kao glavne i aktuelne poruke, ali i kritičko promišljanje o strašnim uzrocima i posledicama rata.
Mjuzikl Lajbaha će na umetnički i nesvakidašnji način ukazati na neke od tih uzroka, ali i pokušati da da relevantne odgovore. 
Ovaj projekat premijerno je izveden u „HAU Teatru” u Berlinu, gde je i sam Hajner Miler svojevremeno radio u čuvenom „Berliner ansamblu”, pozorištu koje je osnovao Bertold Breht.
Nasledivši brehtovsku revolucionarnu inspiraciju, Miler je tematizovao probleme nacionalizma i razvoja socijalističkog društva, zbog čega se često susretao sa cenzurom.

Ova muzičko-scenska izvedba biće stapanje Milerovog scenskog izraza sa provokativnom muzikom Lajbaha, dok se na planu sadržaja radi o spoju antinacionalističkih i antirepresivnih ideja.

Ulaznice za mjuzikl dostupne su od danas, 10. juna, na celokupnoj prodajnoj mreži Gigs Tix-a, kao i na njihovom sajtu. Cena karte je 1500 dinara, a paket 3+1 (jedna besplatna ulaznica na tri kupljene) važiće za kupovinu karata u Gigs Tix-u u Pariskom magazinu.

Programski luk Tvrđava mira, jedan je od osam programskih lukova Evropske prestonice kulture u 2022. godini, koji kritički promišlja o uzrocima i posledicama ratnih sukoba i promoviše kulturu mira i pomirenja.

Više informacija o programskom luku „Tvrđava mira” biće uskoro objavljene, dok sve informacije o aktuelnim programima Evropske prestonice kulture i programsku knjigu možete pronaći na sajtu novisad2022.rs.

Izvor: Evropska prestonica kulture

Fotografija: Evropska prestonica kulture

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!