fbpx

Mišelinov vodič odložio dolazak u Beograd zbog koronavirusa

pexels-pixabay-326278

Zbog situacije sa Kovidom 19, Mišlenov vodič je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti i odloži otkrivanje novih selekcija, uključujući i selekciju u Beogradu.

Kako je saopšteno, usled pogoršanja aktuelne zdravstvene krize, koja se u poslednjih nekoliko nedelja eksponencijalno ubrzala u mnogim delovima sveta, gastronomski i turistički sektor se suočavaju sa ogromnim izazovima, što se odražava i na aktivnosti ocenjivača Mišlenovog vodiča.

S obzirom na to da je uticaj pandemije prisutan širom planete, Mišlenov vodič je bio prinuđen da pripremi novi raspored događaja i odloži predstavljanje pojedinih selekcija restorana. To se takođe odnosi i na otkrivanje selekcije u Beogradu, navedeno je.

– Pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd, ranije planirano za 11. decembar 2020, odlaže se usled pandemije kovida 19 – izjavio je Gvendal Pulunek, međunarodni direktor Mišlen ovog vodiča.

– Naši timovi su i dalje u bliskom kontaktu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, a naša interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo pratiti situaciju, dok će se pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd obaviti u kasnijem terminu, koji će zajednički biti određen – dodaje se u saopštenju

Ista situacija je i u Sjedinjenim Državama, gde su odložena nova predstavljanja (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji). U Evropi su odloženi Mišlenov vodič za Veliku Britaniju i za Belgiju, pri čemu je nedavno promenjen i format francuskih zvezdica. Kriza sa kovidom-19 je takođe uticala na aktivnosti vodiča u Aziji, gde je nedavno odlučeno da se odloži predstavljanje singapurske selekcije za 2021. godinu.

Mišlenov vodič ostaje posvećen svojim planovima u Srbiji, uz poštovanje njenih istorijskih vrednosti i profesionalizma. Anonimni i nezavisni ocenjivači vodiča nastavljaju svoj rad u Beogradu, kako bi srpsku kulinarsku scenu uspešno predstavili na svetskoj pozornici.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!