fbpx

Ministarstvo turizma nabavlja platformu Turistički asistent – Raspisan tender vredan 4,5 mil EUR

businessman-4194853_1920

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tender za digitalizaciju turističke ponude Srbije, koja podrazumeva nabavku platforme Turistički vodič.

Predmet javne nabavke je izrada informacionog sistema Turistički asistent i isporuka i implementacija opreme za uspostavljanje lokalnih računarskih mreža za brzi pristup internetu posetilaca turističkih lokaliteta.

Kako je precizirano u tenderskoj dokumentaciji, onformacioni sistem Turistički asistent predstavlja platformu koja daje mogućnost nadležnim institucijama da unose i uređuju informacije o tačkama od interesa na teritoriji Srbije, da unose i uređuju informacije i multimedijalni sadržaj koji se odnosi na konkretan turistički lokalitet, kao i uspostavljanje nacionalnog portala za informacije o smeštaju.

Platforma, dodaje se, korisniku omogućava lak i jednostavan uvid u turističke lokacije Srbije korišćenjem internet pretraživača ili mobilnih uređaja. Poseban modul predstavlja Digitalni vodič, koji se oslanja na osnovnu platformu, ali se fokusira na tačno određeni turistički lokalitet koji korisnik odabere.

Uz pomoć asistenta, korisnik na jednostavan način može da dođe dolazi do informacija kao što su one o turističkim lokalitetima koji se nalaze u njegovoj okolini i njihovom sadržaju, zatim, do detaljnih informacija o određenom eksponatu unutar lokaliteta, o planiranje turističkih ruta (vinske rute, biciklističke rute, lov i ribolov…), šoping sadržajima, restoranima i mestima za izlaske, kao i rent a car opcijama.

Na platformi će se takođe nalaziti i nacionalni portal za rezervaciju smeštaja na teritoriji Srbije.
Vrednost nabavke iznosi oko 529 miliona dinara (4,5 mil EUR).

Rok za ponude je 24. jun, a ostale detalje tendera pogledajte OVDE.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!