fbpx

Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske u četvrtak domaćin konferencije o održivoj budućnosti turizma u regiji

businessman-3213659_1280

„Preusmeravanje turizma prema održivoj zelenoj makroregiji“ naziv je konferencije koja će ovog četvrtka, 25.11.2021. iz Rovinja virtuelno okupiti turističke stručnjake, preduzetnike, predstavnike evropskih institucija, te predstavnike lokalnih, regionalnih i nacionalnih vlasti čak deset zemalja Jadransko-jonske regije.

Konferenciju u organizaciji Ministarstva turizma i sporta Hrvatske otvoriće ministarka Nikolina Brnjac, a u uvodnom delu govoriće i Słavomir Tokarski, direktor Uprave za evropsku teritorijalnu saradnju, makroregije, Interreg i sprovođenje programa Evropske komisije (DG Regio).

Među panelistima na konferenciji posebnu pažnju privlače Marie Audren, generalna direktorka HOTREC-a, glavnog udruženja hotela, restorana, barova i kafića u Evropi i Eric Dresin, glavni sekretar ECTAA, Europskog udruženja turističkih agenata i turoperatora.

Kako naglašavaju organizatori, konferencija je direktan poziv učesnicima na aktivno učešće u sprovođenju Jadransko-jonske strategije, uz podsticaj na stvaranje partnerstava za buduće projektne aktivnosti.

Celi događaj koji se održava u sklopu EUSAIR Facility Point projekta biće dostupan online na sledećem link-u.

Konferencija donosi tri glavne teme

Raspravu o održivom upravljanju kulturnim rutama u Jadransko-jonskoj regiji vodiće dr. Stefano Dominioni, direktor Evropskog instituta za kulturne rute Veća Evrope. Učesnici iz zemalja članica EUSAIR-a, stručnjaci i vođe kulturnih ruta predstaviće najbolje primere iz prakse pripovedanja i kulturno-turističkih proizvoda na rutama.

Temu o prekomernom turizmu i oporavku u skladu sa savremenim trendovima u zaštiti okoline i plavim rastom, te uticajem na sve sektore usko povezane s turizmom, vodiće dr. Alessandra Priante, regionalna direktorka za Evropu, Svetske turističke organizacije UNWTO.

Inovacije i održivost u sektorima povezanim s turizmom nakon pandemije i ovoga puta će biti važan deo rasprave koju će voditi Nadine Lakhal iz DG Regio Evropske komisije.

U raspravi će učestvovati i Ramune Genzbigelyte-Venturi iz DG Grow, Generalne uprave za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja poduzeća Evropske komisije, a učesnici će pokušati odgovoriti na pitanja o tranzicionom putu za turizam za otporniji, inovativniji i održiviji ekosistem.

Više detalja o konferenciji i o programu saznajte na sajtu EUSAIR Facility Point projekta.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!