fbpx

Ministarka Brnjac uručila ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu većem od 27 miliona kuna

7AD90629-06AB-4481-ABD9-81E98CEB4197

U okviru Poziva finansiraće se socijalno uključivanje oko 1400 osoba s invaliditetom u tržište rada sektora turizma i ugostiteljstva te će se njime izravno odgovoriti na društvene potrebe osoba s invaliditetom kroz promociju te sprovođenje obrazovnih programa.

„Projekti će se sprovoditi širom Hrvatske te nas veseli činjenica da će se osobe s invaliditetom imati prilike obrazovati za rad u turizmu i ugostiteljstvu i biti spremni uključiti se na tržište rada u sektoru koji ima velike potrebe za radnom snagom. Ministarstvo turizma i sporta različitim aktivnostima i dalje nastavlja podsticati društvenu uključenost osoba s invaliditetom u turizam i sport, a značaj uključivog i dostupnog turizma prepoznat je i u novoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine, kao i kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Promene koje zajedničkim snagama možemo ostvariti počinju upravo s kvalitetnim obrazovanjem te želim uspešno sprovođenje projekata“, poručila je ministarka Brnjac.

Prihvatljivi korisnici ovog Poziva registrovane su ustanove za obrazovanje odraslih ili registrovana strukovna udruženja u turizmu i ugostiteljstvu, a projekte koji će se finansirati o okviru ovog Poziva sprovodiće Visoko učilište Algebra, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Pučko otvoreno učilište Poreč, Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom – URIHO, Udruga razvojni projekti – Acta non verba, Diopter otvoreno učilište, Sportsko učilište PESG, Učilište Magistra – ustanova za obrazovanje odraslih, Srednja strukovna škola Marko Babić, Turističko – ugostiteljska škola Dubrovnik, Učilište Piramida znanja, Pučko otvoreno učilište Osijek, Pučko otvoreno učilište Libar, Ustanova za obrazovanje odraslih Galbanum.

Izvor: Hrvatska Turistička Zajenica

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!