fbpx

Memić: Država će intezivno nastaviti da ulaže u turističku infrastrukturu 

758D8120-A8FF-4B6A-87F1-C2D43A574CA8

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić izjavio je da će država i naredne godine nastaviti intenzivno da ulaže u turističku infrastrukturu Srbije, kao i da je Sokobanja najbolji primer kako ulaganja države, koja prate i investicije privatnog sektora, mogu podići destinaciju u rang vodećih u zemlji.
Memić je, prilikom obilaska Sokobanje, istakao da je ova lokalna samouprava, posle Beograda, ostvarila najveći broj noćenja turista u 2022. godini i podsetio da je taj rezultat u velikoj meri posledica činjenice da je svaki treći podeljeni vaučer iskorišćen upravo u Sokobanji.
– Oni koji uzimaju vaučere sami biraju gde će da idu. Građani su izabrali Sokobanju, koja je po broju realizovanih vaučera na prvom mestu među svim destinacijama u Srbiji – rekao je on.
Ministar je ukazao da je Sokobanja dobar primer kako je akcija dodele vaučera, koja će biti nastavljena i u sledećoj godini, odigrala važnu ulogu u promociji značaja kategorizacije i prijave u sistem E-turista, jer su ugostitelji shvatili da se isplati poslovati u skladu sa zakonom.
– To je razlog što Sokobanja danas ima više od 700 kategorizovanih ugostitelja koji su u sistemu vaučera – podvukao je Memić.
Naglasio je i da će Ministarstvo turizma i omladine, u saradnji sa drugim državnim organima, sledeće godine nastaviti da podstiče legalno poslovanje svih subjekata u turističkoj privredi, kao i da će jedan od prioriteta biti “nulta tolerancija” na sivu ekonomiju, kako bi bila suzbijena nelojalna konkurencija svim ugostiteljima koji redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i posluju u skladu sa zakonom.

Firme:Ministarstvo turizma i omladine

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!