fbpx

Meeting Experience Index 2021: Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom

conference

Specijalizovani časopis za poslovni turizam Kongres Magazine i ove je godine objavio prestižnu listu najboljih kongresnih destinacija Srednje i Jugoistočne Evrope Meeting Experience Index 2021, a u sklopu koje je Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1200 učesnika.

Ovaj uspeh upotpunjuju i druge hrvatske kongresne destinacije, kao što su: SplitOpatijaRovinj i Šibenik, koje su uvrštene među najbolje destinacije u istoj kategoriji.  

Ovo prestižno priznanje je potvrda visokog kvaliteta ponude u Dubrovniku koja je uspešno zadržana uprkos otežanim okolnostima i ograničenjima u vremenu globalne pandemije, navode iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Uz Dubrovnik, koji je proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1200 učesnika, proglašene i najbolje destinacije u drugim kategorijama pa je tako Beč proglašen najboljim u kategoriji za više od 2000 učesnika, Bohinj u kategoriji do 700 učesnika, dok je Prag proglašen najboljim u kategoriji „Nova Evropa“. 

Lista najboljih kongresnih destinacija temelji se na složenom sistemu ocenjivanja i dubinskim analizama ključnih segmenata industrije poslovnih putovanja, a uključuje čak 75 kriterijuma ocenjivanja.

U okolnostima globalne pandemije poslovni turizam jedan je od delova turističke ponude koji je najviše pretrpeo. Upravo zbog toga veseli što su krajem proleća, a sada još i intenzivnije tokom jeseni, ponovno oživeli poslovni skupovi koji se održavaju uživo. U sledećoj godini očekujemo nastavak oporavka poslovnih putovanja i skupova koji do izražaja posebno dolaze u razdobljima pred i posezone“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako će i ova nagrada Dubrovnika i uvrštenje ostalih hrvatskih destinacija uveliko pomoći u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za poslovna putovanja. 

Prvi veliki međunarodni skup ove godine u Dubrovniku održan u junu, a reč je o ASTA konferenciji na kojoj je učestvovalo 150 američkih putničkih agenata, čime je poslata snažna poruka o oporavku organizacije poslovnih događaja.

Do kraja godine u Dubrovniku će se održati brojne konferencije, korporativni događaji i stručni skupovi, dok će se sledeće godine u oktobru održati M&I Forum za profesionalce u kongresnoj industriji. 

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!