fbpx

Međunarodni sajam turizma u Beogradu od 24. do 27. marta

turizam2022_kzn_9657

Međunarodni sajam turizma biće održan u Beogradu od 24. do 27. marta, a turističku ponudu predstaviće više od 10 zemalja, najavljeno je juče.

U okviru tog sajma, čiji je slogan “Između planina i mora”, biće prateće manifestacije – Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-oprema, kao i 12. Međunarodni sajam vina Beowine.

Učešće na 43. Međunarodnom sajmu turizma do sada su potvrdile Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Rusija, Bugarska, Severna Makedonija, Slovačka, Tunis, Rumunija, Mađarska, a prvi put će učestvovati Malezija, rečeno je na konferenciji za novinare na Beogradskom sajmu.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Jelena Milenković Orlić je rekla da razvoj turizam ima veliki uticaj na ostale privredne grane i čitavo društvo, jer pospešuje izgradnja saobraćajnica i infrastrukture, ali i promoviše kulturnu baštinu i resurse kojima Srbija raspolaže.

– Vlada Srbije i resorno ministarstvo opredelilo su 5,4 milijarde dinara turističkoj i ugostiteljskoj privredi u 2021. godini i očekuju se rezultati. Za potpuni oporavak turizma posle pandemije potrebno je definisanje novih mehanizama, jer su se promenile okolnosti kako živimo, radimo, putujemo. Potreban je turizam za novo vreme – rekal je ona.

Otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji Kairul Tazril Tarmizi je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje podižu na viši nivo saradnju u oblasti turizma.

– Sajam turizma u Beogradu je najveći događaj u ovom domenu u regionu i Malezija prvi put učestvuje na njemu. Velika su očekivanja od predstavljanja Malezije na ovoj sajamskoj platformi, a sa promocijom malezijskih destinacija nastaviće se i u budućnosti – poručio je Tarmizi.

Naveo je da je u poslednje tri godine, pre pandemije, oko 1.000 ljudi iz Srbije posetilo Maleziju.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 19 sati, a u nedelju, 27. marta do 18 časova.

Izvor: eKapija

Fotografija: 43. Međunarodni sajam turizma

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!