fbpx

MATIĆ: Stabilnija situacija u turizmu očekuje se na leto 2021, posao izgubilo 1.525 ljudi

Turisticki zurnal - Najnovija vest

U Srbiji je od marta, zbog epidemije koronavirusa, u turističkim agencijama posao izgubilo 1.525 ljudi, rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić za Radio-televiziju Srbije (RTS). Navela je da su, osim gradskih hotela, najviše pogođene turističke agencije.
– Posao su izgubili ljudi koji su prijavljeni i na određeno i na neodređeno vreme ili na ugovor. Tome je doprinela činjenica da je organizacija putovanja zamrla u ovoj godini – kazala je Matić.
Ona je rekla da je u 2020. godini država “samo turističkim agencijama dala milijardu i 800 miliona dinara u cilju pomoći”.

Kako će izgledati zimska sezona?

Upitana kako će izgledati zimska sezona tokom epidemije koronavirusa, ministarka je rekla da će turističke inspekcije zajedno sa sanitarnom inspekcijom obilaziti ugostiteljske objekte i skijališta u Srbiji.

Napomenula je da su samo prošlog vikenda izvršena 44 turistička nadzora, 52 sanitarna i da je napisano 17 kazni.

Dodala je da je posebna pažnja usmerena na polaznim stanicama skijališta, i da je za to zaduženo Javno preduzeće Skijališta Srbije.

– Javno preduzeće Skijališta Srbije oduzma ski-pasove na mestima gde se ne poštuju propisane mere za suzbijanje korona virusa. Najveći problem su polazne stanice i ugostiteljski objekti na samim stazama. Resorno ministarstvo je donelo odluku da se u tim mestima hrana i piće ne služi unutar objekta, već samo spolja – kazala je ona.

Dodala je da se stabilnija situacija u turizmu očekuje na leto 2021.

Izvor: eKapija

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!