fbpx

Master inženjering i Bemax planiraju izgradnju hotela Cruiser u Budvi

0A9B7536-C29B-4D7A-A960-2A63B11D6CFB

Podgoričke kompanije Master inženjering i Bemax planiraju izgradnju hotela Cruiser po kondo modelu poslovanja u Budvi.

Vlada Crne Gore je u petak, 27. novembra bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova donijela odluku da uvrsti ovu investiciju na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

Kako se može vidjeti u dokumentu koji je ovjavljen na sajtu Vlade, budući hotel imaće pet zvjezdica, a predračunska vrijednost investicije iznosu 58,2 mil EURKapacitet hotela biće 252 smještajne jedinice, i to 124 apartmana i 128 soba. Namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 153 nova radna mjesta.

– U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Bemax u iznosu od 15 mil EUR u korist Vlade Crne Gore. Njome se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta – navodi se u dokumentu koji je obljavljen na vladinom sajtu. 

Planirani završetak izgradnje hotela je 15. maj 2024. godine. Investitor je potvrdio da će investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava, a u biznis planu je navedeno da se povraćaj investicije očekuje u roku od 12 godina od početka rada hotela. Istovremeno, investitor je dostavio i detaljan dinamički plan realizacije investicije.

– Napominjemo da je dostavljenim biznis planom predviđeno da će investitor, u skladu sa zakonom, u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore ponuditi na prodaju maksimalno 151 smještajnu jedinicu – zaključeno je u Vladinom saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!