fbpx

Marjan Rintel nova generalna direktorka KLM-a 

klm sletanje u Beograd 1

Nadzorni odbor holandske avio-kompanije KLM predlaže g-đu Marjan Rintel za mesto novog generalnog direktora KLM-a.  Rintel se trenutno nalazi na poziciji generalnog direktora Holandskih železnica (NS), gde radi od novembra 2014. Pre nego što je došla u Holandske železnice, Marjan Rintel je 15 godina radila na različitim pozicijama u KLM-u i avio-grupi Air France – KLM. 


Upravni odbor avio-grupe Air France-KLM je odobrio ovu nominaciju. Marjan Rintel će 1. jula 2022. zameniti Pitera Elbersa na mestu generalnog direktora KLM-a.

„Oduševljeni smo što će Marjan postati generalni direktor KLM-a. Ona poznaje zaposlene i način rada kompanije i uvereni smo da će sa svojim bogatim menadžerskim iskustvom nastaviti da oblikuje budućnost KLM-a kao održive i finansijski stabilne avio-kompanije koja je fokusirana na svoje putnike. Smatramo da će Marjan svojim poznavanjemsektora, mrežom poznanstava i iskustvom na polju politike samo ojačati kompaniju,” izjavio je povodom jednoglasne nominacije, Kejs Et Hart, predsednik nadzornog odbora.

„Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Marjan u naš tim. Siguran sam da će Marjan uspeti da ojača KLM na temeljima vrednosti i načela Air France – KLM grupe,” dodaoje Ben Smit, generalni direktor avio-grupe Air France-KLM.

Povodom svoje nominacije, Marjan Rintel je istakla kako joj je čast što se vratila u KLM i preuzela vođstvo od Elbersa. „Njegov 30-godišnji rad je impresivan. Pod Piterovimvođstvom, KLM je pronašao svoj put i ja ću nastaviti tim putem. Avio-industrija se nalazi u vremenu velikih i komplikovanih izazova. Smatram da holandske kompanije, kao što su KLM i Holandske železnice imaju značajnu ulogu u društvenom i ekonomskom aspektu. A ispunjavanje te uloge i uspešno vođenje kompanije biće moj prioritet od prvog dana,” zaključila je Rintel.

Predlog za imenovanje biće podnet na odobrenje akcionarima na vanrednoj skupštini koja je zakazana upravo ovim povodom, a očekuje se i mišljenje od Saveta radnika KLM-a.

Izvor: TOP One

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!