fbpx

Manifestacija Ledena šuma u Novom Sadu – Mesto susreta svih generacija

IMG-3461 LEDENA ŠUMA

„Ledena šuma“ je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se tradicionalno održava tokom decembra i januara meseca u Dunavskom parku, u Novom Sadu, a svojim ambijentom i programskim sadržajima svake godine okuplja preko sto hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ će se ove godine održati u periodu od 17. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. godine a na programu nas u duhu prazničnih tradicija i dobre zabave očekuje mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta.

U sastavnoj ponudi „Ledene šume“ nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se prostire na 1300 m2 i koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko
jezera u Dunavskom parku. Kao takav, ovaj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

Pored klizališta posetiocima je na raspolaganju i kafe a na samom ulazu u „Ledenu šumu“ nalazi se i „Snežni grad“- zimski bazar koji je namenjen
prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija kao i promociji vojvođanskih
specijaliteta i zimskih delikatesa.

Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija i da je
posećuju kako klizači tako i oni koji to nisu, uz podršku grada Novog Sada i ostalih partnera, na projektu programom manifestacije, obuhvaćeni su
sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

Tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31.decembra u dnevnom terminu sa programom prilagođenom najmlađim posetiocima.

Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“
će i ove godine inicirati i učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama, koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta,
satnicom na ledu omogućena je i besplatna škola klizanja. Takođe, kroz
saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama, „Ledena šuma“ omogućuje i besplatne grupne termine klizanja za najmlađe posetioce.

Svi programski sadržaji tokom trajanja ovogodišnje manifestacije „Ledena šuma“ održavaće se uz uvažavanje svih preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.

Radno vreme „Ledene šume“, cene i satnice klizanja kao i program manifestacije dostupni su na sajtu “Ledene šume”.

Izvor: Turistička organizacija Novog Sada

Fotografija: Ledena šuma

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!