fbpx

Maja Gojković potpisala “Čačak – Prestonica kulture Srbije”

pexels-oleg-magni-2058130

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisali su ugovor za projekat Prestonica kulture Srbije 2023. godine. – Piše RTV.

Ministarka je nakon potpisivanja ugovora istakla da je stručna komisija od 18 prijava gradova i opština širom Republike Srbije izabrala Grad Čačak za prestonicu kulture Srbije 2023. godine i potpisivanjem ugovora se ozvaničava početak čitavog projekta i njegova primena.

“Dogovorili smo danas da sama manifestacija započne prvim danom proleća 2023. godine. Mi sada već imamo iskustvo Novog Sada koji je Evrpopska prestonica kulture i možemo da merimo šta je bilo dobro, a šta su oteževajući faktori u sprovođenju čitavog ovog važnog projekta, budući da smo ceo ovaj projekat kreirali po ugledu na Evropsku prestonicu kulture i potrebu za decentralizacijom kulture u Srbiji” – rekla je Ministarka.

“Radujem se tome što će se Ministarstvo i Grad Čačak zajedno baviti ovim projektom godinu dana, ali se unapred radujem što ću iduće godine svakako imati prilike da u prvim danima proleća sa gradonačelnikom, svim ljudima koji se bave kulturom u ovom gradu, ali i šire otvorimo ovu značajnu manifestaciju”, dodala je Gojković.

Ministarka je izrazila uverenje da će Čačak biti dobar primer prakse za sve buduće prestonice kutlure Srbije, koje će uslediti.

Izvor: RTV

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!