fbpx

Luksuzne kuće za odmor pravi hit na tržištu širom sveta

pool-house-4272310_1920

Svaka kriza je i prilika.

Ovu frazu smo toliko puta čuli od početka epidemije COVID-19, no koliko god nekima ide na “živce” to se kroz istoriju uvek pokazalo kao istina. Bar za neke.

Tako je ove godine prilika za pozicioniranje kontinentalnog i ruralnog turizma, dok su luksuzne kuće za odmor pravi hit na tržištu, kako na Jadranu tako i u unutrašnjosti.

Luksuzne kuće za odmor s bazenima neće biti samo u kratkoročnom trendu, nego kako će dugoročno ostati kao glavni ili premium smeštajni proizvod. Čak traženiji od hotela s 4*. U unutrašnjost Istre se već godinama događa boom upravo luksuznih kamenih kuća s bazenima, a isti se preliva i na naše otoke, Dalmaciju itd… kao i u unutrašnjosti od Varaždina, Međimurje i Slavonije. Ove izvanredne turističke sezone upravo su kuće za odmor odlično popunjene.

Da je velika potražnja za istima na globalnoj sceni bila i pre pojave COVID-19 govori činjenica da je i najveći svetski hotelski lanac Marriott, prošle godine krenuo s platfromom u kojoj prodaje privatne luksuzne kuće s potvrdom kvaliteta Marriott-a – Homes & Villas by Marriott International.

Marriott je još 2018. godine pokrenuo Homes & Villas by Marriott International, platformu s potpisom Marriota za iznajmljivanje kuća koja nudi 2.000 premium i luksuznih domova smještenih na više od 100 destinacija diljem Sjedinjenih Država, Europe, Kariba i Latinske Amerike. A ponuda luksuznih kuća za odmor nije zaobišla niti Hrvatsku.

Osnivanje kompanije Homes & Villas od strane Marriott International-a odražava našu stalnu predanost inovacijama kako se razvijaju potrebe potrošača“, rekla je Stephanie Linnartz, direktorka globalnog komercijalnog lanca, Marriott International.

Marriott-ovo širenje na zakup kuća razvijeno je kao rezultat pilot projekta 2018. u okviru proširenja marke Tribute Portfolio Homes.”Ono što je započelo kao pilot program, sada je globalna ponuda koja našim gostima pruža prostor i pogodnosti kuće koju podržava pouzdana putnička kompanija, i najbolje u pogodnosti za vernost.” dodala je Linnartz.

Od gostiju koji su rezervisali dom tokom pilot programa, koji je bio dostupan samo u odabranim evropskim gradovima, gotovo 90 posto bili su članovi Marriott Bonvoy, a više od tri četvrtine putovalo je s porodicom i prijateljima. Tokom pilota, prosečni boravak gostiju bio je više nego utrostručen od uobičajenog boravka u hotelu. Ti podaci igrali su važnu ulogu u vođenju izbora luksuznih i premium domova kao ključna tržišta za slobodno vreme dostupna na predstavljanju koja nadopunjuju osnovnu ponudu Marriott-ovog hotelskog portfolija, naglašavaju iz Marriota.

Tako je Marriott u aprilu 2019. godine na preko 100 destinacija pokrenuo Homes & Villas by Marriott International s odabranim preduzećima za upravljanje nekretninama koje već upravljaju tim kućama. Spomenuta preduzeća za upravljanje imovinom pružaju gostima profesionalno očišćen dom uz podršku 24 sata dnevno, brzi Wi-Fi, premium posteljina i sadržaji te porodične pogodnosti na zahtev. Marriott očekuje uvođenje Homes & Villas by Marriott International na dodatna tržišta kao i povećanje broja domova koji se nude u ovim startnim destinacijama.

Naš pristup iznajmljivanju kuća omogućava nam da ponudimo našim gostima kolekciju kuća koje pružaju visoko iskustvo putovanja”, rekla je Jennifer Hsieh, potpredsednica, Homes & Villas iz tvrtke Marriott Internationalte dodala: „Radeći s odabranom grupom profesionalnih menadžerskih preduzeća koje razumeju i deluju u ovom dinamičnom krajoliku, u mogućnosti smo se usredotočiti na ono što najbolje radimo – odabir širine domova u nadahnjujućim destinacijama, postavljanje standarda za odgovorno pružanje usluga i osmišljavanje besprekorne rezervacije iskustvo koje pomaže našim gostima da se snađu u sve složenijim i nesigurnijim izborima zakupa kuće

Homes & Villas by Marriott International prisutan i u Hrvatskoj. Takođe, sve je povezano s klubom vernosti Marriott Bonvoy gde članovi mogu zaraditi i iskoristiti bodove, kao i dobiti razne pogodnosti. Osim toga, logično u celoj priči su povezane Marriot Bonvry Tours&Activities, kao odlična nadogradnja.

Trenutno u Hrvatskoj preko Marriott platforme je dostupno čak 188 kuća za odmor, od Istre do Dubrovnika. S druge strane, kroz platformu Marriott Bonvry Tours&Activities nudi se 1,643 doživljaja i aktivnosti u Hrvatskoj.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: screenshoot: https://homes-and-villas.marriott.com/

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!