fbpx

Luka Kotor planira izgradnju druge faze marine

datingscout-NsNvBSEjbco-unsplash

U kompaniji Luka Kotor zadovoljni su kako kruzing sezona zasad teče. Podsetivši da su prošle godine bila samo 64 ticanja brodova, zamenica izvršnog direktora kompanije Tena Božović kaže da je zadovoljstvo videti da dnevno u luci imaju i po tri broda istovremeno.

– Pandemija je pokazala da je kruzing tržište jako osetljivo, ali isto tako nas je uputila i da se malo više posvetimo i marinskom delu poslovanja, odnosno tom segmentu nautičkog turizma ka čemu Luka Kotor ide ove godine. Cilj je da se poboljša kvalitet usluge kada je u pitanju marina i ispune određene obaveze koje su nam i sastavni deo koncesionog ugovora sa Vladom, a to je povećanje kapaciteta, proširenje marinskog dela, izgradnja tzv. druge faze marine i stvaranje mnogo boljih uslova, kako za manja plovila, tako i za kvalitetniji prihvat megajahti – kazala je Božović za Radio Kotor.

Kada je reč o dugogodišnjem problemu sa privrednim komercijalnim plovilima odnosno taksi-gliserima, Božović je podsetila da su lokacije za prihvat taksi-glisera na pontonima kod pozorišta i u Parku slobode, gde je obezbeđeno oko 17 vezova. Orijentaciono, kaže ona, u Kotoru je registrovano preko 100 taksi-glisera.

– Mi imamo mogućnost da obezbedimo nekih 50 vezova, ali je dosad potpisano 17 ugovora i podneseno šest zahteva. Problem predstavlja uglavnom veliki broj neregistrovanih korisnika koji narušavaju bezbednost i sigurnost drugih plovila – kazala je Božović i dodala da su finansijske obaveze vlasnika taksi-glisera prema kompaniji Luka Kotor trenutno oko 3,3 hiljade eura, plus PDV.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!