fbpx

Luka Kotor čeka oporavak kruzing industrije

Kotor

U aktuelnoj sutuaciji čekanja na oporavak kruzing industrije dobro je da je Kotor uvek bio atraktivna, željena i dobro prodavana destinacija, ocenila je Maja Danilović, marketing menadžerka kompanije Luka Kotor.

Za godinu koja sledi rekla je da predstavlja novi izazov za kruzing industriju koja se sada organizuje na jedan sasvim novi način u okviru procesa koji podrazumeva da se dolasci brodova i poslovni ambijent planiraju više godina unapred.

– To je ono što nam je bilo problematično i u situaciji koronavirusa zato što je ono što je bilo planirano u nekom prethodnom periodu ili rezervisano dve ili tri godine unapred prekinuto, pa su ti zaostali dolasci morali biti nadoknađeni, pa otkazani, pa nakon toga opet vraćeni – istakla je između ostalog Danilović u okviru prezentacije na “Događaju umrežavanja iz oblasti transporta i logistike 4.0 – pametniji, zeleniji i sigurniji pomorski transport” (“Networking event in Transport and Logistics 4.0 – Smarter, Greener and Safer Maritime Transport”), održanom nedavno u hotelu Cattaro u Starom gradu.

Kako je istakla, 2022. “govori” o postojanju visokih očekivanja u odnosu na prethodne dve godine.

– Ono što nas u ovoj situaciji može afirmisati da uspemo da povratimo nešto od svog uspeha od ranije jeste da smo svakako profil destinacije koja je uvek atraktivna, koja je uvek željena i uvek dobro prodavana u kruzing industriji i da ono što je naš uspeh nije uspeh Luke Kotor kao kompanije, nego je to destinacija koju imamo iza sebe.

To je lepota koju nam je prirodni ambijent doneo, a koju mi kroz naš servis afirmišemo. Čekamo da se kruzing industrija potpuno oporavi pa da onda vidimo kako će se ostatak tog poslovnog angažmana industrije odraziti na našu destinaciju – naglasila je Danilović.

Projekat “PORTS 4.0 (Partnership for prOmotion of a maRiTime cross-border Strategy” (ITALME 496) finansiran kroz program Interreg CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020, u okviru kojeg je održan naučni skup u hotelu Cattaro, deo je projektnih aktivnosti koje imaju za cilj kreiranje održivog pomorskog klastera, na nivou programskih zemalja.

Osnovni cilj je promovisanje mogućnosti razvoja zelenije, pametnije i bezbednije pomorske industrije u skladu sa konceptom 4.0 industrije, potencijalima plavog rasta kroz istraživanje i regionalnu povezanost.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!