fbpx

Lufthansa uvodi testiranje na virus na međunarodnim letovima

test-tube-5065426_1920

Nemački avioprevoznik Lufthansa saopštio je da će ispobati opciju testiranja na korona virus pre ukrcavanja na međunarodnim letovima, u pokušaju da dugoročno vrati svoje mušterije.

Lufthansa je saopštila da sarađuje sa partnerima iz farmaceutske industrije kako bi obezbedila tačne testove koji mogu da pruže rezultate za 15 minuta po ceni od 10 EUR, prenosi AP. Testiranje na nekim letovima za SAD će početi da se sprovodi u oktobru, a praksa će zavisiti od odobrenja vlade.

Kompanija navodi da još nije odlučeno na kojim će se letovima sporovoditi testiranje i da je u kontaktu sa više aerodroma u Severnoj Americi. Jedna od opcija je da testiranje bude obavezno za sve putnike pre ukrcavanja.

Predlog Lufthanse je u skladu sa pozivom Međunarodne asocijacije za međunarodni prevoz (IATA). Ovo udruženje je pozvalo na upotrebu testiranja kao alternative karantinu, u pokušaju da se povrati poverenje u korišćenje aviosabraćaja i podstakne ponovna upotreba ovog vida prevoza.

Testovi bi predstavljali način za zaobilaženje različitih zahteva za karantinom koji, iako pomažu u suzbijanju širenja virusa, predstavljaju glavni razlog odvraćanja od ovog vida prevoza, navode zvaničnici iz avioindustrije.

Avioprevoznici su zabeležili značajan pad prometa tokom pandemije, zbog čega su tražili i dobili milijarde državne pomoći. Lufthansa je od vlade dobila 9 mrld EUR pomoći, ali je u septembru najavila dodatno smanjenje troškova, nakon smanjenog broja letova tokom sezone odmora.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!