fbpx

Letovi ka Rusiji nakon devet godina – Nordwind Airlines od marta uvodi direktnu liniju Sankt Peterburg-Sarajevo

aircraft-1362586_1920

Ruska aviokompanija Nordwind Airlines od marta bi trebalo da pokrene avioliniju Sankt Peterburg – Sarajevo čime će se prvi put nakon devet godina uspostaviti letovi iz Sarajeva prema Rusiji.

Kako navodi Ex-Yu Aviation, Nordwind bi liniju iz drugog po veličini ruskog grada prema Sarajevu trebao uvesti od 3. marta, a letovi bi se trebali obavljati svake srede i nedelje s avionom Boeing 737-800 koji broji 189 sedišta.

Kao što je ranije i najavljeno, Nordwind Airlines je još u oktobru dobio dozvole ruske agencije za pokretanje linije prema Sarajevu.

Kompanija je dobila odobrenje za uvođenje letova iz Sankt Peterburga, Kazana, Jekaterinburga i Rostova na Donu.

Ruski propisi nalažu da lokalni avio prevoznici moraju zatražiti odobrenje od Federalne agencije za vazdušni saobraćaj pre nego što zatraže dozvolu od zemlje odredišta. Ove godine Nordwind je počeo s radom u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Pored Sarajeva, ruski avioprevoznik uvodi i liniju Moskva – Ljubljana, a letovi će se na ovoj relaciji od 5. februara odvijati jednom sedmično.

Prema dostupnim informacijama, Nordwin bi na ovoj relaciji trebalo da dopuni Aeroflotovu liniju Moskva – Ljubljana koja je povećana tokom praznika.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!