fbpx

Kroz tri programske linije podržano 38 projekata za razvoj ruralnog turizma u Crnoj Gori

path-6567149_1920

Na tri javna poziva u okviru programa podsticajnih mera u oblasti ruralnog turizma stiglo je 66 prijava, dok je podržano 38 projekata koji su ispunili sve tražene kriterijume, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Vrednost podržanih projekata iznosi 85.700 EUR.

Iz Ministarstva podsećaju da su 28. septembra raspisali javne pozive za tri mere iz programa podrške ruralnom turizmu i to organizovanje etno sajmova, razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima i unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.

– Cilj ovih mera je razvijanje diverzifikovane turističke ponude Crne Gore, kreiranje lokalnih/regionalnih ruralnih turističkih brendova, kao i bolje brendiranje crnogorske destinacije sa aspekta sve popularnijeg ruralnog turizma, a kroz pružanje autentičnih iskustava turistima – objašnjeno je iz Ministarstva.

Rok za dostavljanje tražene dokumentacije bio je 21 dan odnosno do 19. oktobra 2021. godine.

– Na ova tri poziva ukupno je pristiglo 66 prijava. Nakon pregleda i sistematizovanja pristiglih prijava, Komisije formirane od strane Ministarstva ekonomskog razvoja su prihvatile i podržale ukupno 38 prijava dok ostale nisu ispunile kriterijume javnih poziva – navodi se u saopštenju.

U okviru prve mere – organizovanje etno sajmova, podržana su četiri projekta. Kroz drugu meru – razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima, podržano je devet projekata, dok je najveći broj projekata – 25, podržano kroz meru unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!