fbpx

Kroz narednih pet godina Kolašin može postati vodeći ski centar regiona

skiing-4835024_1920

Veliki državni projekti poput autoputa, izgradnje skijališta, regionalnog puta prema Beranama pokrenuli su nove investicije u Kolašinu. U tom gradu, trenutno se gradi sedam luksuznih hotela, koji će svojim sadržajima obogatiti turističku ponudu.

– Izgradnja ovih hotela i turističke infrastrukture će u značajnoj mjeri doprinijeti tome da poljoprivredi proizvođači uspješno plasiraju svoje proizvode na sjeveru i smanjiće troškove transporta tih proizvoda – rekao je Milovan Vlahović, iz Udruženja klasterska inicijativa.
U lokalnoj turističkoj organizaciji kažu da je do sada u tom gradu nedostajalo hotela visoke kategorije.

– Za pet godina Kolašin vidimo kao jedan od vodećih skijaških centara u regionu – kaže Aleksandar Vlahović, direktor TO Kolašin. 
U Kolašinu se trenutno gradi sedam hotela sa četiri i pet zvjezdica. Blizu skijaških staza niče pet turističkih objekata, što će kako vjeruju u lokalnoj upravi, obogatiti ponudi i privući goste iz cijelog svijeta.

– To je dokaz da ovdje postoje značajni resursi koji su počeli da se realizuju na pravi način. Mi ćemo ovdje imati na 100 novih ležajeva i veliki broj radnih mjesta i vjerujemo da će mladi svoj život vezati za ovaj kraj – poručio je predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović.

Ono što je izvjesno jeste da će ove zime dva kolašinska skijališta biti spojena, što će začiti i više od 46 km skijaških staza.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!