fbpx

Kroz aerodrom Osijek u julu prošlo nešto više od 2000 putnika

airport-4120835_1920

U odnosu na jul 2019. godine, kako piše Croatian Aviation, kroz osječki aerodrom u julu ove godine prošlo je gotovo 700 putnika više, što je, s obzirom na isti broj linija i isti kapacitet vrlo pozitivna promena.

Valja napomenuti kako je u julu ove godine u Osijeku bilo i nekoliko vanrednih charter letova; Trade Air je odveo igrače Fudbalskog kluba Osijeka na utakmicu u Poljsku, poljski Enter Air je u Osijek doveo igrače Pogona iz Szczecina na uzvratni susret, a Eurowings je odradio charter let iz Osijeka za Prištinu nakon stravične prometne nesreće kod Slavonskog Broda.

S obzirom na to da aerodrom Osijek ima samo domaće linije Trade Aira i Croatia Airlinesa u sklopu PSO programa, valja istaći kako su letovi oba avioprevoznika iz, odnosno prema Osijeku, odlično popunjeni te je gotovo nemoguće pronaći slobodno mesto čak i dve nedelje unapred.

Porast broja putnika Osijek je ostvario sa značajno manjim brojem operacija aviona, 199 u odnosu na jul 2019. kada je bilo 323 operacije.

U razdoblju od 1. januara do 31. jula ove godine kroz aerodrom Osijek prošlo je 5.196 putnika, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo svega njih 1.383, dakle 3.813 putnika više u odnosu na isto razdoblje lani.

Poprilično je besmisleno uspoređivati promet u Osijeku u odnosu na promet u drugim hrvatskim aerodromima iz jednostavnog razloga što Osijek trenutno nema redovne međunarodne linije, dok je na domaćim linijama kapacitet vrlo mali navodi portal Croatian Aviation.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!