fbpx

Krenuli letovi između New Yorka i Dubrovnika

airport

Od prošle nedelje Dubrovnik je ponovno povezan direktnom aviolinijom s New Yorkom. Direktnim inauguracijskim letom aviokompanije United Airlines u petak je pristiglo 214 Amerikanaca u Zračnu luku Dubrovnik, a već sutradan je u Dubrovnik pristiglo 225 američkih putnika letom Delta Air Linesa.

Letovima ove dve američke aviokompanije, Dubrovnik će od ovog jula sa SAD-om biti povezan s čak osam direktnih letova nedeljno i to prvi put nakon više od 30 godina direktnom linijom s New Yorkom.

Gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković izrazio je zadovoljstvo ovim velikim uspehom u povezivanju s izuzetno bitnim američkim tržištem. ”Amerikanci su u ovom trenutku naše tržište broj jedan, a poznavajući ovo tržište oni neće biti gosti samo našeg grada nego i cele Dubrovačko-neretvanske županije i šireg područja. Osam direktnih letova nedeljno sa SAD-om je u ovoj kriznoj godini nešto zaista neverovatno, a nama sada ostaje obaveza da zadržimo zdravstvenu ispravnost jer ako će rasti broj zaraženih to znači da ćemo ostati bez turista i zato je u ovom trenutku vakcinisanje izrazito bitno jer od toga direktno zavisi naša ekonomija”, izjavio je dubrovački gradonačelnik.

„Ovo je istorijski dan za naš turizam. Američko tržište je najvažnije za naš turizam. Mislim da su Hrvatska i SAD zaista veliki turistički partneri. Prepoznati smo kao jedna od top turističkih destinacija“, istakao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da smatra kako će ovo biti dugoročna saradnja između Uniteda i Zračne luke Dubrovnik.

Regionalni direktor prodaje Delta Air Linesa, Thomas Brandt naveo je kako je prvi let njihovog avioprevoznika bio u potpunosti popunjen, te da od prvoga dana vlada veliki interes za ovu liniju. Naglasio je kako je JFK u New Yorku – polazna zračna luka ove linije – povezana letovima sa svim američkim gradovima, što podrazumeva da će u Dubrovnik ovim letom pristizati gosti iz svih delova SAD-a.

Prema navodima iz uprave Zračne luke Dubrovnik, Dubrovnik je avionskim linijama trenutno povezan s 40 odredišta, a nadaju se da će se ta brojka do početka avgusta popeti na 50 ili čak i više.

„Ovo bi bio veliki uspeh i da nismo u pandemiji. Vreme oporavka je ispred nas i dalje se moramo ponašati odgovorno jer samo tako možemo zadržati zdravstveni standard koji je osnovni preduslov za oporavak ekonomije našeg Grada”, ocenio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Frković.

Izvor: HrTurizam

Fotografije: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!