fbpx

Obiđimo 11 najpoznatijih muzeja širom sveta!

Louvre Paris

Najpoznatiji i najposećeniji muzeji širom sveta otvorili su svoja vrata online posetiocima, te su svoje zbirke predstavili na besplatnim online platformama. Neki od najvažnijih svetskih muzeja su iskoristili mogućnosti koje nam pružaju moderne tehnologije, te su nam pružili priliku da neke od najznačajnih muzejskih postavki obiđemo virtuelno.

Za vas smo izdvojili 11 postavki najpoznatijih muzeja širom sveta:

 1. Luvr  –  jedan od najpoznatijih svetskih muzeja i jedan od simbola Pariza, je obezbedio pristup online obilascima nekih od postavki, kao što su egipatski eksponati i dela Mikenanđela. Više o online turama pronađite OVDE.
 2. Ermitaž muzej, Sankt Peterburg – U ovaj najpoznatiji i najbogatiji ruski muzej, možete zaviriti ako kliknete na ovajlink.
 3. Muzej Van Gog, Amsterdam – Kolekcija slika jednog od najpoznatijih Holandjanina, vam je dostupna preko sledećeg linka.
 4. Britanski muzej u Londonu – na njihovom internet sajtu na sledećem LINKU možete pronaći prikaz velikog broja eksponata.
 5. Ufici galerija, Firenca – Ako niste uživo posetili ovaj simbol italijanske renesanse, preko sledećeg LINKA možete se upoznati sa nekim od najznačajnijih eksponata.
 6. Gugenhajm muzej – Čuveni njujorški muzej, je omogućio da se deo njihove postavke može pogledati i online. Više informacija pronađite OVDE.
 7. Nacionalna galerija umetnosti, Vašington – Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 8. Nacionalni muzej moderne umetnosti, Seul – Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 9. Pergamski muzej, Berlin – Ovaj muzej poseduje jednu od najvećih antičkih zbirki (Antikensammlung), Srednjoistočni muzej (Vorderasiatisches Museum) ali i  Muzej islamske umetnosti. Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 10. Rijksmuseum, Amsterdam – Nacionalni muzej u Amsterdamu koji čuva brojne zbirke umetnima ove zemlje, možete obići ako kliknite OVDE.
 11. MASP, Sao Paolo – Ovaj moderni muzej specifičan je po tome što su slike izložene tako da izgledaju kao da lebde u vazduhu. Posetite ovaj muzej klikom OVDE.

Autor: Turistički žurnal

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!