fbpx

Kraj jula u Budvi u skladu sa očekivanjima

pexels-photo-8214683

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smeštaju, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 28. jula, registrovano je ukupno 38.942 gosta, što je na nivou prošle godine. U hotelskom smeštaju je registrovano 16.070 gostiju, u privatnom smeštaju 21.093, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 949 gostiju.

Prema podacima TO Budve i proceni broja gostiju u privatnom smeštaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi blizu 60.000 gostiju, odnosno 11% više nego u istom periodu prošle godine. Ovaj broj gostiju predstavlja procenu, odnosno broj registrovanih gostiju u hotelima, kampovima, odmarailištima i hostelima i procenjen broj gostiju u privatnom smeštaju.

Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Švajcarske, Egipta, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovačke i Litvanije.

Najbrojniji inostrani gosti u privatnom smeštaju su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Poljske, Makedonije, Mađarske, Švedske i Belorusije.

Izvor: Turistička organizacija Budva

Fotografija: Pexels

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!