fbpx

Kotor bi uskoro mogao da dobije dva hotela visoke kategorije

Kotor - zaliv

Izgradnja hotela visoke kategorije, akva parka, te golf terena, samo su neke od investicija koje će se u narednom periodu realizovati na teritoriji Opštine Kotor, najavio je menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj.

Prema njegovim rečima, Kotoru nedostaju hoteli visoke kategorije, a Opština će, prepoznajući ovaj problem, intezivno raditi na njegovom rešavanju, a sve u saradnji sa zainteresovanim investitorima. Kako je istakao, izgradnja hotela iz luksuznog lanca Marriott na lokaciji nekadašnjeg URC-a trebalo bi da počne u septembru ove godine.

– Takođe, smatram da je potrebno u što skorijem roku izgraditi i hotel na mestu gde je nekada bio hotel Fjord i sa ta dva hotela visoke kategorije, u samom jezgru grada bismo u velikoj meri rešili problem nedostatka hotelskih kapaciteta. Na taj način bismo privukli goste da u našem gradu borave u dužem vremenskom periodu i samim tim Kotor ne bi više bio prepoznat isključivo kao izletnička destinacija – rekao je Mikijelj.

Prema njegovim rečima, veliki broj investitora zainteresovano je za ulaganja na teritoriji opštine Kotor.

– Pre svega, tu je investitor zainteresovan za izgradnju golf terena u naselju Kavač – u blizini aerodroma Tivat. Imamo i investitora koji je zainteresovan za izgradnju akva parka na području Grblja, koji ima plan da izgradi najduži tobogan u Evropi sa tržnim centrom, garažnim mestima i dve male dvorane za klizanje koje bi radile u zimskom periodu. Investitor je spreman da u realizaciju ovog projekta uloži 20 mil EUR i zaposli između 150 i 200 stanovnika naše opštine. Kada je u pitanju pomenuta investicija koja se odnosi na akva park, lokacija je u mestu Lukavci, u blizini Lastve Grbaljske, a radovi bi mogli početi naredne godine – istakao je gradski menadžer.

Privredna zona u Kotoru je prostor na kojem je smešten značajan broj privrednih subjekata. Takođe, postoji i namera da se prostor takozvane biznis zone proširi u delu Grblja.

– Strateški cilj Opštine Kotor je potpuno “oživljavanje” ovog područja na kome su nekad radili privredni giganti kao što su Industrija ležaja Kotor, Rivijera, Industrija gumeno tehničke robe Bokeljka, deo Jugopetrola i Livnice. Danas od pomenutih firmi radi jedino fabrika ležaja Daido metal. Ova kompanija je u većinskom japanskom vlasništvu i predstavlja usamljeni primer uspešne privatizacije, jer zapošljava lokalno stanovništvo, dok su ostale fabrike ugašene, a njihovi kapaciteti pretvoreni u magacinske prostore – rekao je Mikijelj.

Govoreći o biznis zoni, odnosno o delu od kružnog toka Kotor – Tivat – Budva prema Jazu, izrazio je nadu da će se izgradnjom bulevara povećati broj privrednih objekata, poput nedavno otvorenog poslovnog centra Jumbo, koji se oslanja na TC Butiko.

– Naš prostorno-urbanistički plan je i po nameni takve i slične objekte prepoznao na tom delu pomenute zone – dodao je.

Još jedna investicija koja je u planu u Kotoru jeste i izgradnja šetališta na potezu od Gurdića do bolnice, a prema rečima Mikijelja, reč je o projektu koji je od velikog značaja za Kotor.

– Na sastanku rukovodstva Opštine i predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom je dogovoreno da se odmah krene sa pripremom dokumentacije za realizaciju ovog projekta. Dakle, nije u pitanju samo ideja već projekat čija je realizacija započela i ja se nadam da ćemo već početkom sledeće godine doći u situaciju da raspišemo tender za izgradnju ovog šetališta – zaključio je Mikijelj.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!