fbpx

Kornati u top 5 izbora za najbolju Evropsku filmsku lokaciju

film

Nacionalni park Kornati uvršten je u finale izbora Evropske mreže filmskih komisija (EUFCN), a radi se o petom izdanju Nagrade za najbolju lokaciju u filmskoj i TV industriji.

Kornati su u jesen 2019. godine bili mesto gde se delimično snimao film Murina. Debitantski film rediteljke Antonete Alamat Kusijanović je nagrađen Zlatnom kamerom na Filmskom festivalu u Cannesu ove godine. Osim Kornata u finalu su se još našli i Berlin za seriju Damin gambit, Dvorac Cahir u Irskoj za film Zeleni vitez, španska Málaga za seriju Kruna i norveški Stadlandet za film Dina.

Ko će biti pobednik, odnosno ko će poneti titulu najbolje lokacije u Evropi, odlučuju isključivo glasovi publike, a svi učesnici glasanja ulaze u bubanj te će jedan sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobedničku lokaciju.

Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem zvanične stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. januara 2022. godine. Sve detalje o finalistima, kao i način za glasanje, možete pronaći na link-u.

Žiri Evropske mreže filmskih komisija za dodelu nagrade ocenio je sve prijavljene lokacije, obraćajući posebnu pažnju na značajnu ulogu koju te lokacije imaju za priču, te njeno inovativno korištenje u sklopu audiovizuelnog dela. Nagrada za najbolju lokaciju 2021. biće uručena najboljoj lokaciji i filmskoj komisiji u februaru 2022. godine u sklopu Evropskog filmskog sajma (EFM) u Berlinu.

“Nagrada podržava neopevane junake, pronalazače zadivljujućih lokacija koje doprinose ugođaju audiovizuelnog dela i oživljavaju priču, pritom podstičući radoznalost”, izjavio je član žirija Eric Mika.

Film Murina se na Kornatima snimao od 28. septembra do 5. oktobra 2019. godine, a osim u spomenutom nacionalnom parku, Murina se snimala i na Hvaru i Koločepu.

Inače, Evropska mreža filmskih komisija je neprofitno udruženje koja podupire i promoviše evropsku filmsku industriju i kulturu. Trenutno broji 95 evropskih filmskih komisija i institucija iz 31 zemlje.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!