fbpx

Kopaonik dobija snou bord park i šire ski staze – Za uređenje izdvojeno skoro milion evra 

814B9792-C919-4493-B74D-DB32D30C5EB1

Skijališta Srbije su raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na proširenju i uređenju ski staza i infrastrukture u ski centru Kopaonik.
Radovi treba da budu urađeni po sistemu “ključ u ruke”, a njihova vrednost je procenjena na 115.000.000 dinara bez PDV-a, ili skoro oko milion evra. 

Ski centru Kopaonik, radi pružanja što kvalitetnije usluge skijašima, potrebno je proširenje i nivelacija postojećih ski staza, kao i izgradnja novih sadržaja kao što je snou bord park i obezbeđenje rasvete duž žičare Krst, snou bord parka i veze do izlazne stanice žičare Krst, istaknuto je u tehničkoj specifikaciji.

– Kako bi se povećao komfor korisnika i rasteretile postojeće staze, a samim tim poboljšala funkcionalnost i bezbednost u skijalištu, planira se nivelacija ski staze Pančić – 4D, uklanjanje nefunkcionalnih snou bord rampi na ski stazi Pančić koju će ubuduće koristiti skijaši, formiranje veze od izlazne stanice žičare Krst do trase gasovoda ka stazi Treska, izgradnja snou bord parka na lokaciji između žičare Krst i ski staze Malo jezero, proširenje sistema veštačkog osnežavanja za potrebe osnežavanja parka, i izrada rasvete žičare Krst i rasvete staze u snoubord parku kao i staze od parka do izlazne stanice žičare Krst, sa pratećom tehničkom dokumentacijom.

Lokacija Krst – Malo jezero za “Snow board park” 

Za potrebe rekreativnog i takmičarskog bavljenja snou bordom, neophodna je izrada potrebne tehničke dokumentacije za izvođenje radova i izgradnja snou bord parka, pojašnjeno je u dokumentaciji .
Predviđena površina za izgradnju parka je između žičare Krst i ski staze Malo jezero, okvirnih dimenzija 300h 70m. Na datoj lokaciji predvideti neophodan sadržaj od minimalno tri rampe konfiguracije koja će zadovoljiti takmičarski rang, a ujedno na neophodnom rastojanju da pruži bezbednost snoubordera. Ukoliko na predmetnoj lokaciji postoji mogućnost, predvideti i veći broj rampi.
Rokovi za izradu tehničke dokumentacije za svaki posao zasebno je 25 dana, a za izvođenje radova 90 dana zasebno po vrsti posla.

Ponude na raspisani tender se primaju do 26. septembra, a detalji su OVDE. 
Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!