fbpx

Kongres hrvatskog kampinga od 8. do 10. decembra

1600421490-jezevacpremiumcampingresort_lungomarearea

Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske (KUH), održava se ove godine već 15. godinu zaredom. Najznačajniji godišnji skup hrvatskog kampinga, povezanih institucija i delatnosti, te svih ljubitelja i prijatelja kampinga, održava se u terminu 8. – 10. decembra 2021. u Termama Tuhelj.

Kamping udruženje Hrvatske ( KUH ) će na 15. Kongresu hrvatskog kampinga okupiti vodeće ljude hrvatske kamping industrije, koji će rezimirati rezultate ovogodišnje sezone te govoriti o novim trendovima, mogućnostima promocije, otvaranju novih tržišta i razvoju novih tehnologija, kao i problemima sektora od kojih se posebno ističe pitanje turističkog zemljišta.

Uz domaće stručnjake, ove godine na kongresu učestvuje i značajan broj predstavnika nekih od najznačajnijih kamping institucija Evrope, poput nemačkog ADAC-a, nizozemskog ACSI-ja, italijanske FAITE i ostali.

Na kongresu će se govoriti o dugoročnim tržišnim trendovima, te novom investicijskom i proizvodnom talasu u kampingu, zajedno sa predstavnicima nemačkog ADAC-a i nizozemskog ACSI-ja.

Direktor italijanskog udruženja Village for all predstaviti će u saradnji s KUH-om pripremljene smernice za poboljšanje dostupnosti u kampovima, predstavnik nemačkoh udruženja Ecocamping koji promoviše održivost kampova govoriće o elektromobilnosti u kampovima, a govoriće se i o temama celogodišnjeg rada, digitalnih tehnologija, novih tržišta i drugih.

Protekle će dve godine ostaće zapamćene kao neke od najizazovnijih do sada, kako za kamping sektor, tako i za društvo uopšteno. Međutim, upravo nas trenutna situacija navodi na to da nadolazeću 2022. godinu i njenu kamping sezonu dočekamo još spremniji, u nadi da ćemo je, kao i mnoge prethodne, pamtiti po pozitivnom. Kongres se, nakon prošlogodišnjeg online izdanja, ove godine vraća u svoj klasičan format i druženje uživo, naravno, uz strogu primenu svih epidemioloških preporuka.” – navode iz KUH-a.

Uz to, predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH predstaviće Nacionalni plan oporavka i otpornosti za razdoblje 2021.-2026. s posebnim naglaskom na mogućnosti za kamping sektor.

Već tradicionalno, najboljim kampovima biće dodeljena posebna priznanja za kvalitet kampova –Croatia’s Best Campsites te OK mini camps, slovenska priznanja za kvalitet kampova Naj Kamp Adria 2021, te posebna priznanja za promociju dostupnosti u kampovima Village for all – V4A.

Prijavu za učešće na Kongresu i detaljnije informacije oko programa možete pronaći na web stranici Kamping udruženja Hrvatske.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!