fbpx

Konferencija o srpskom banjskom turizmu na svetskoj izložbi u Dubaiju

Experience! Serbia 2

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Expo Srbija tim organizuju danas treću investicionu konferenciju na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

Konferencija će biti posvećena ulaganjima u banje i klimatske oblasti u Srbiji, odnosno smeštajne i hotelske kapacitete u cilju upotpunjavanja turističke ponude Srbije.

Investiciona konferencija Srbije “Spa&Wellness Real Estate” organizuje se u toku Expo tematske nedelje “Health and Wellness” i predstaviće svetskoj javnosti specijalan segment turističke ponude Srbije kao što su banje i klimatske oblasti zemlje i brojne mogućnosti za dalja ulaganja u izgradnju novih i adaptaciju postojećih smeštajnih kapaciteta.

Učesnici konferencije biće i predstavnici grada Čačka i Turističke organizacije tog grada koji će predstaviti potencijanim investitorima mogućnosti ulaganja u tri banje na teritoriji Čačka i Ovčarsko-kablarske klisure.

Takođe, svoju uspešnu poslovnu priču predstaviće renomirane kompanije koje su već realizovale investicione projekte upravo u segmentu banjskog turizma.

Direktor Sektora za međunarodnu saradnju u RAS Nikola Janković ističe da je investiciona konferencija na EXPO-u odlična prilika da se pred međunarodnom javnošću promovišu ulaganja i privuku nove investicije u banjska područja kako bi se kreirali kapaciteti za privlačenje većeg broja turista iz celog sveta.

– O turističkom potencijalu banja i klimatskih područja Srbije govori i činjenica da su banjske oblasti jedna od najposećenijih turističkih lokacija u zemlji. U prvih deset meseci 2021. godine u banjama i klimatskim mestima u Srbiji je zabeleženo oko 2,4 miliona noćenja, a kako je od toga čak 90% domaćih turista, veliki je potencijal za dalji razvoj i podsticanje popularnosti ovih lokacija među stranim gostima – rekao je Janković.

On je dodao da će u publici biti predstavnici svetski poznatih premium lanaca hotela, globalno značajna imena u spa&wellness biznisu i drugi potencijalni investitori, te se očekuje veliko interesovanje investitora iz celog sveta za banje i medicinske centre Srbije.

Srbija je zemlja sa 28 banjskih mesta i 19 specijalnih klimatskih oblasti i tradicijom banja, kupatila i lečilišta čiji počeci sežu sve do perioda Rimskog carstva.

Banje u Srbiji bogate su natrijumom, sumporom, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom, a temperatura termomineralne vode dostiže i 110 stepeni celzijusovih u nekim mestima.

Izvor: Ekapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!