fbpx

Koncert klasične muzike na otvorenom ponovo stavlja Novi Sad među evropske metropole

violin-4396455__340

Koncert klasične muzike na otvorenom, pod vedrim nebom, zahvaljujući kom je Novi Sad stao rame uz rame sa evropskim metropolama – Korzo, ponovo će okupiti velika muzička imena. Ovoga puta slušaćemo svetsku zvezdu klasične muzike, violinistu i violistu Julijana Rahlina, uz Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Aleksandra Markovića, navedeno je na sajtu novisad2022.rs.
U okviru petog Kaleidoskopa kulture, do sada najznačajnijeg izdanja ovog programskog luka Evropske prestonice kulture, 10. septembra sa simboličnim početkom u 20:22 , Korzo će ponovo zauzeti mesto najvećeg umetničkog i produkcijskog poduhvata u nedelji izvođačke umetnosti i to na jednom od centralnih gradskih bulevara u Novom Sadu, Bulevaru Mihajla Pupina.
Vrhunski muzičari i muzičarke svetskog ranga izvešće dela najvećih nemačkih kompozitora Ludviga van Betovena i Johanesa Bramsa.
Korzo je već petu godinu zaredom, od samog početka projekta, deo Kaleidoskopa kulture – najboljeg evropskog trend brenda u kulturi, a realizuje se sa idejom da izmesti klasičnu muziku iz koncertnih sala te tako približi ovu vrstu umetnosti svim sugrađanima i sugrađankama.
Ulaz na koncert je slobodan, ali je broj mesta ograničen i zato se mole ljubitelji muzike da svoje mesto zauzmu što ranije.

Nedelja izvođačke umetnosti – od teatra do dokumentarca
Nakon velike uvertire u centru grada koja će, pored Korza 10. septembra, obuhvatiti i predstavu “Gospođica Julija” čuvenog bečkog Burgteatra u Srpskom narodnom pozorištu, nedelja izvođačke umetnosti predstaviće oko 30 događaja, na kojima će učestvovati 180 umetnika i umetnica iz osam zemalja.
Od savremenih srpskih kompozitora, preko kamerne muzike, umetničkih projekata mladih umetnika i umetnica iz cele Srbije, odabranih na konkursu “Umetnici. Sad!”, pa sve do dokumentarnog filma – druga nedelja Kaleidoskopa kulture stavlja fokus na različite oblike izvođačke umetnosti i to širom grada, a prevashodno u mreži kulturnih stanica.
Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje izvođačke umetnosti počinje nedelja književnosti, zatim nedelja vizuelne i, na kraju, nedelja primenjene umetnosti.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!