fbpx

Kompanija za svemirski turizam “World View” dostigla je 1.000 rezervacija za letove do ivice svemira

javier-miranda-Jn2EaLLYZfY-unsplash

World View, vodeća kompanija za svemirski turizam, postigla je novu prekretnicu: dostizanje hiljadu rezervacija za svoj program svemirskog turizma odvodeći učesnike na ivicu svemira u stratosferskom balonu nultog pritiska i svemirskoj kapsuli pod pritiskom. Kao iskusni lideri u istraživanju stratosfere i svemirskom turizmu, kompanija je sada prodala najveći broj mesta u kategoriji svemirskog turizma.

Rezervacije World View-a za Spaceport Grand Canion takođe su rasprodate prve godine, a komercijalni letovi bi trebali početi 2024. Rezervacije World View-a dolaze iz 32 zemlje, a na listi prednjače Sjedinjene Države, Kanada, Nemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo. Sve veća lista Istraživača rezervisala je više svemirskih luka, dok su drugi kupili dodatne karte za prijatelje i porodicu, uključujući 43 rezervacije za punu kapsulu.

„Postizanje 1.000 rezervacija naglašava strast, uzbuđenje i interesovanje za ovo jedinstveno iskustvo koje nudi World View. To znači da će 1.000 novih ljudi moći da uživa u veličanstvenim pogledima na Zemlju i svemir za avanturu koja čovečanstvu nikada nije bila tako dostupna. Činjenica da je let u svemirskoj luci Grand Canion rasprodat već prve godine takođe pokazuje potražnju tržišta i rastuće interesovanje za svemirski turizam. Marljivo smo radili na tome da svoju misiju koja je svrsishodna podelimo sa budućim gostima kako bi nam se pridružili na putu ka ponovnom otkrivanju naše čudesne Zemlje.” rekao je Rajan M Hartman, predsednik i glavni izvršni direktor World View-a. – Piše Travel Daily News.

Letovi koštaju 50.000 dolara i podići će osam učesnika i dva člana posade World View u stratosferskom balonu bez pritiska i svemirskoj kapsuli pod pritiskom na visinu od 100.000 stopa, skoro 23 milje u stratosferu, za transformativno iskustvo koje će trajati šest do osam sati. Učesnici će poleteti pre zore da posmatraju izlazak sunca nad Zemljom, jednom na vrhuncu od 100.000 stopa, istraživači će svedočiti tami svemira, videti zvezde iznad i videti zakrivljenost Zemlje.

Izvor: Travel Daily News

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!