fbpx

Kompanija Carine planira još jedan kompleks u Đenovićima 

hotel room

Hoteli Park i Delfin, koji posluju u okviru kompanije Carine beleže odličnu popunjenost u predsezoni. Reč je o inostranim gostima koje očekuju i u postsezoni.

Hotel Park je otvoren krajem februara, a popunjen je od 80% kapaciteta, što je u ovom trenutku odlično, ocenio je vlasnik kompanije Čedo Popović, koji ističe da sve ide po planu. 

– Gosti u Parku su Nemci, Englezi i Francuzi. Reč je o starijoj klijenteli koja će dolaziti u post i predsezoni. Očekujemo ih i sredinom oktobra, a dolaziće do 10. decembra. Hotel Delfin beleži takođe popunjenost 80%. Ovaj period predsezone je za nas vrlo dobar. Hotel Kumbor otvaramo 10. aprila – najavljuje Popović.

Kada je reč o najavama za sezonu, kompanija je u stalnom kontaktu sa stalnim turoperatorima. Popović ističe da će se situacija u Ukrajini odraziti na sezonu, ali moraju biti optimisti.

– Kao što je svakoga poremetila, situacija u Ukrajini sigurno će se odraziti na sezonu u Crnoj Gori, ali će verovatno dolaziti gosti iz regiona. U narednim danima znaćemo i šta će se događati kada je reč o zapadnom tržištu, jer od njih dobijamo upute. Moramo biti optimisti. Ni prošle godine nismo očekivali dobru posećenost, pa se desila – kazao je on.

Popović ističe da je ove godine zadovoljan radnom snagom i da u njegovoj kompaniji radi oko 150 zaposlenih iz Herceg Novog.

– Reč je o izuzetno dobrim kadrovima. Ponudili smo dobre uslove i kada ne budemo radili svi ti ljudi primaće 450 evra. Mislim da se treba bazirati na domaću radnu snagu i školstvo i obrazovanje upodobiti potrebama – smatra Popović.

U planu je, kako je kazao, i izgradnja još jednog kompleksa u Đenoviću, ali ističe da je za to neophodna izmena PUP koji se radi na nivou Herceg Novog.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!