fbpx

Koliko je dobra fotografija vrhunsko rešenje za turoperatore za dobijanje preporuka od svojih klijenata

sara-kurfess-6NHyiqGlP1Q-unsplash

Posle nekoliko teških godina, ugostiteljstvo se suočava sa preokretom na bolje sa očekivanim rastom prodaje. Klijenti imaju suštinsku ulogu u ovom oporavku, sa 57% putnika koji su spremni da odu na odmor u poređenju sa periodom pre pandemije. Ali sa beskrajnim opcijama na mapi, kako možete da budete primećeni, pa čak i da naterate svoje klijente da se vrate?

Ranije je to bio džinovski bilbord na autoputu. Danas je mnogo suptilniji – i mnogo digitalniji. Društveni mediji, recenzije kolega i zanimljiv sadržaj su od vitalnog značaja za obezbeđivanje pronalaženja vaših veb lokacija, ali 50% Amerikanaca bi odabralo prenošenje informacija od usta do usta kada bi mogli da izaberu samo jedan izvor informacija. – piše Travel Daily News.

Pored toga, mnogi lovci na obilaske i iskustva preporučuju brendove koji neguju jednostavnost. Povećana od početka pandemije, vrednost jasnoće i procesa bez napora je još veći prioritet za organizatore putovanja. – napisao je Travel Daily News.

Dakle, pitanje je, kako fotografija može učiniti da se o vašim turama priča, jednostavnim za razumevanje i da obezbedi lojalnost u odnosu na vaše konkurente?

Izazovi sa trenutnim zadržavanjem kupaca turističke industrije
U Kolinsovom rečniku, nezaboravno iskustvo je opisano kao nešto izuzetno lepo, prijatno ili neobično tako da ga dugo pamtite. Iako većina obilazaka označava navedena polja, mnoge se smatraju samo jednokratnim, što čini zadržavanje kupaca izuzetno teškim za pružaoce iskustva.

Štaviše, avanturističke kompanije vide ogromnu potražnju kod putnika starosti od 18 do 35 godina. Nakon što su poslednji dobili vakcine, ova demografska grupa je željna da pretražuje digitalni prostor za svoje omiljeno iskustvo. Generacija Z provodi više vremena na internetu nego gledajući televiziju, sportske utakmice ili pozorišne predstave, što ih dovodi do toga da pažljivo pregledaju sadržaj.

Sadržaj mora biti originalan pre svega. Kupci koriste društvene recenzije da bi doneli konačne odluke o kupovini u poređenju sa oslanjanjem samo na sadržaj koji je objavio brend. 90% potrošača kaže da je autentičnost važna kada rezervišete putovanje, a poverenje kompaniji povećava njihovu lojalnost. Radi se o tome da vaši klijenti imaju slike kako bi demonstrirali i proslavili vašu ponudu. – Piše Travel Daily News.

“To je jednostavno kao fotografija
Da li ste ikada doživeli iskustvo u kome ste uživali i poželeli ste da imate fotografiju koju želite da pokažete prijateljima i porodici (i da ta fotografija uključuje sve u grupi)? Ili ste možda uštedeli tek toliko da idete na turneju, a onda vam provajder naplaćuje dodatne naknade za opremu i fotografije?

Pojedine kompaije su ostvarile rast od čak 20% i poboljšali zadovoljstvo kupaca nudeći besplatne fotografije svojih gostiju. Ponovno deljenje slika u glavnim trenucima kao što su rođendani i državni praznici podsećaju kupce na njihovo briljantno iskustvo na veoma lični način. Pružajući gostima namerne fotografije koje su vredne da budu slike profila, oni čuvaju opipljivo sećanje koje mogu da podele sa voljenim osobama, a vi dobijate istinsku preporuku.

Zaposleni znaju svoj posao i gde su najbolja mesta za fotografije u određeno doba dana. Gosti ovo dele sa svojim prijateljima i porodicom, a njihova predaja je vaše tajno oružje.

Možete automatizovati proces postavljanjem integracije između vašeg sistema za rezervacije i softvera za marketing fotografija, čineći proces jednostavnim za vaše osoblje i vaše goste. Zaposleni mogu da koriste svoje pametne telefone da snime nezaboravne trenutke svojih gostiju i isporuče ih direktno kupcu bez napuštanja aplikacije. Vaša fotografija postaje autentično marketinško sredstvo, a pružajući je gostima, oni postaju zastupnici od poverenja.

Izvor: Travel Daily News

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!